Beef Stroganoff för två recept

Vi brukar göra denna maträtt när vi har några ounce kokt biff kvar från en annan måltid, men du kan även använda ostbiff, följ anvisningarna i steg 2. Servera över äggnudlar. Färsk dill är en utmärkt garnering om du har det, men persilja är också bra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du använder rått nötkött, strö det med en saltkastning för att fördela saltet. Låt vila i 15 minuter. Om du använder kokt biff, ta av från kylskåpet och låt komma till rumstemperatur.
  2. Om du använder rått nötkött, värm ett par matskedar smör i en liten sautpanna tills skummningen sjunker. Skär biffskivorna på båda sidor tills de är färdiga. Om det behövs, arbeta i satser, så att du inte mängder pannan. Ta bort köttet och lägg åt sidan. Tillsätt tillräckligt med vatten i pannan för att lösa den bruna fördelen på botten av pannan, skrapa för att få så mycket upplöst som möjligt. (Om du använder kvarvarande biff, hoppa över det här steget.)
  1. Lägg de renade svamparna i pannan (om du hoppar över steg nummer 2, höger du bara svampen i en liten sautpanna, de borde vara trångt). Strö med ca 1/4 tsk kosher salt och tillsätt 2 matskedar smör. Lägg till tillräckligt med vatten för att täcka innehållet (svampen kommer att flyta, men det är okej). Ställ pannan över hög värme och koka. När smöret smälter, rör det in. Justera värmen så att vattnet förblir i låg koka. Koka tills vattnet avdunstar helt. Fortsätt att laga, rör om tills svampen börjar brinna .
  2. Tillsätt skalotskivorna i pannan med svampen och koka, ibland rör om tills skalbotten mjuknar och börjar brinna, ca 3 minuter.
  3. Strö grönsakerna med mjölet och koka, rör om i några minuter tills mjölet är brunat.
  4. Ta bort pannan från värmen och tillsätt konjakan. Återgå till medium värme och skrapa botten av pannan för att lösa upp förden. När konjakan för det mesta avdunstas, lägg i lagret och koka. Koka tills det är tjockt till önskad textur.
  5. Minska värmen till mycket låg - vätskan bör nästan sluta simma innan nästa steg. Rör i gräddfilen, sedan biffen. Värm i några minuter, tills sour cream är blandad i och nötköttet är varmt.
  6. Servera över äggnudlar.
  7. Strax före servering, strö med dill, om du använder.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 646
Totalt fett 33 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 137 mg
Natrium 1,301 mg
kolhydrater 45 g
Kostfiber 7 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)