Potatis Chip Chokladbark

Denna Potatis Chip Chocolate Bark innehåller bara 2 ingredienser, men när dessa ingredienser är choklad och potatischips, vad behöver du mer? Varje bit är salt, söt, krispig och mjuk - det kan bara bli ditt favorit nya skyldiga nöje!

För variation, försök att lägga till andra favorit salta mellanmål, som krossade pretzels, eller inkludera några söta blandningar, liksom karamellbitar.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Täck ett bakplåt med folie, pergamentpapper eller vaxat papper och lägg åt sidan för nu.

2. För detta recept, vill du antingen använda tempererad choklad eller choklad godis beläggning. Båda dessa alternativ ger dig ett godis som är stabilt, glänsande och fast vid rumstemperatur. Smältning av vanlig choklad kan ge dig ett godis som är mjukt och smält lätt vid rumstemperatur. Om du väljer att helt enkelt använda smält choklad, är det bäst att lagra det färdiga godiset kylskåpet.

För instruktioner om temperering av choklad, klicka här .

3. Häll chokladet eller smälta chokladglassbeläggningen i mikrovågsugnen tills den smälts och vätska.

4. Lägg ca 2 koppar av krossade potatisflisor till choklad och rör om tills det är väl belagt.

5. Häll chokladet ut på det färdiga bakplåten och släta det i ett jämnt lager med en spatel eller en kniv. Medan chokladet fortfarande är vått, strö över toppen med de återstående krossade potatischipsen och tryck dem försiktigt på dem för att fästa dem i chokladet.

6. Låt barken ställas in helt vid rumstemperatur eller i kylskåp. Ställ in det i små bitar för hand. Denna bark kommer att hålla i flera veckor, men potatischipsen på toppen kommer att börja bli blekad efter flera dagar. Om du behöver det för att vara längre, överväga att undvika de krossade markerna ovanpå barken.

Klicka här för alla Bark Candy Recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 250
Totalt fett 16 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 91 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 4 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)