Squash Blossom och Svamp Quesadillas

De ofta bortkastade blommorna värderas av vissa, och kan vanligtvis hittas stekt och fyllda med ost. Om du inte känner dig ganska motiverad nog för att noggrant testa varje liten blomma och rock, mudda och steka dem, finns det ett lättare sätt att njuta av denna säsongsbetonade delikatess. Parat med jordgubbar och deras bästa vän, ost, squashblommor glansar.

När du förbereder dina blommor, ta av stammarna och ta bort ståndarna med händerna eller en paringskniv, försiktigt för att ta bort så lite av kronblad som möjligt. Jag köpte mina squashblommor från ett stativ på min lokala jordbrukares marknad, men de kan ibland hittas i specialaffärer.

Servera quesadillas som är eller med lite crema och varm sås. En grillad majssallad eller mexikansk kaktussalad gör det till en komplett måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tillsätt 1 matsked canola eller grapsolja till en stor stekpanna och värme över medium värme.
  2. Tillsätt lök och vitlök och sauté i 2 minuter. Tillsätt svamp och sauté i ytterligare 2 minuter. Tillsätt squashblomningarna och krydda med salt och peppar. Sauté i 5 minuter eller tills det mesta av vätskan har kokats av. Avsätta.
  3. Skölj och torka ut pannan och värma över medelhög värme.
  4. Pensla ena sidan av en tortilla med olja och koka, oljebunden ner, i 1-2 minuter medan du borstar andra sidan med olja. Vänd och övre halvan av tortillan med 1/8 kopp ost, sedan 1/4 av svampen och blommens blandning, följt av ytterligare 1/8 kopp ost.
  1. Vik i hälften och laga ca 3 minuter per sida eller tills den är rostad och osten smälts. Upprepa med återstående tortillor och fyllning.

variationer:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2272
Totalt fett 101 g
Mättat fett 39 g
Omättat fett 36 g
Kolesterol 124 mg
Natrium 4,395 mg
kolhydrater 268 g
Kostfiber 23 g
Protein 78 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)