Citron Yoghurtkakor

Ett lätt citronkaka recept med citron yoghurt. Användning av yoghurt håller kakorna fuktiga samtidigt som mängden fett och kalorier minskar. Dessa kakor har mindre än 70 kalorier vardera och bara 2 gram fett, vilket gör dem till en relativt låg kaloribehandling, så länge du inte äter mer än ett par!

Om du gillar citronkakor men inte är säker på den här, rulla ner för mer citronkaka recept för att försöka. Detta citron yoghurtkaka receptet är artighet av rådet för vete livsmedel.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 375 grader.

Kombinera mjöl, natron, bakpulver och salt; avsätta.

Blanda i socker, yoghurt, ägg, olja, citronskal och citronsaft i en stor skål. rör om tills det är väl blandat. Tillsätt torra ingredienser; rör om tills de torra ingredienserna är fuktiga.

Släpp av avrundade teskedar, 2 tums mellanrum på bakplåten belagd med non-stick spray. Baka i 9 till 12 minuter eller tills kanterna är lite bruna.

Kall 1 minut; avlägsna från bakplåt till trådställ och kyla helt.

Gör 48 3-tums kakor.

Näringsinformation: Varje kaka ger ca: 68 kalorier, 1 g protein, 12 g kolhydrater, 2 g fett (0 g mättad), 0 g fiber, 9 mg kolesterol, 7 mcg folat, 1 mg järn, 78 mg natrium. Källa: Vetamatrådet

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 55
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 19 mg
Natrium 110 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)