Steakhouse Vitlökssmör

En saftig biff är läcker och tillfredsställande på egen hand, men när den fylls med en vitlöksdocka blir den ännu mer gudomlig - det är därför många steakhouses erbjuder ett smakfullt smörbit på toppen av sina snygga köttstycken. När vitlökssmör smälter långsamt över den perfekt kokta biffen smakerna smälter in i köttet och berikar nötköttets naturliga smaker. Ren himmel.

Men du behöver inte vänta med att gå till ett dyrt steakhouse för att njuta av denna lyx. Du kan göra vitlökssmöret hemma med detta enkla recept, vilket inkluderar Worcestershire sås, en typisk steakhouse ingrediens. Och det är inte bara perfekt för stek, men även kotletter, kyckling och till och med skaldjur recept. Ännu bättre, vitlökssmör kan göras i förväg och kommer att hålla i kylskåpet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt smöret i en skål och lämna vid rumstemperatur tills det är mjukt nog att arbeta med.
  2. Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda med en gaffel för att kombinera grundligt.
  3. Ha en bit plastplast redo och skaka ut smör på wrap, med en spatel att skrapa sidor av skålen. Form i en stock och dra sidor av plastfolie över för att försegla, vrida ändarna för att stänga tätt.
  4. Rull inslaget smör fram och tillbaka för att skapa en jämnt formad logg. Placera i kylskåp eller frys för att härda.
  1. När du är redo att använda, packa in och skiv i 1/4-tums rundor. Placera ovanpå heta, snygga biffar strax före servering.

Tips och variationer

För en ännu snabbare förberedelse, gör detta smaksatta smör (även kallat smör) i matprocessorn. Var noga med att smöret är fint och mjukt, annars kommer de hårdare bitarna att fastna på processorns blad. Du kan till och med sätta den krossade vitlöken först i sig för att haka det fint innan du lägger till resterande ingredienser.

Det underbara med vitlökssmör är att det är en bra bas för att lägga till olika örter och kryddor. Till detta recept kan du lägga till citronskal för lite extra zing eller byta ut persilja för gräslök. För lite mer flexibilitet, eliminera Worcestershire-såsen-dess starka smak kan begränsa vilka andra ingredienser som kommer att komplettera och lägga till i koriander, rosmarin eller oregano förutom eller i stället för persiljan. Cilantroviljan skapar en latinsk karaktäristiskt för någon maträtt (underbar på en fläskfilé), medan rosmarin och oregano kommer att låna en Mediterranean smak - perfekt för grillad kyckling, fisk eller skaldjur.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 128
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 81 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)