Peach Vinaigrette Salad Dressing

Den snygga sötnosken av en fräsch mogen persika ger denna salladsdressing stor smak, liksom en vacker silkeslen konsistens. Lägg till valfri cayenne för lite spark.

Och sen då? Jag älskar det här dressingen på antingen ljusa, paprika gröna som arugula, eftersom sötheten och den kryddiga sparken är förstärkt av kontrast. På samma sätt gillar jag det med mer bittra gröna, som endiv och escarole, eftersom persikans sublima sötma i förbandet tappar sina hårdare kanter. Lägg i lite lök för en skarp bett, croutoner eller valnötter för crunch och feta eller cojita för en jämn salthet. Eftersom persikor och tomater har mer gemensamt än du kan gissa, fungerar detta dressing fint även på tomatladdade sallader.

Vet att detta dressing kan tillverkas och hållas, täckas och kylas i upp till tre dagar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Första sakerna först: du behöver gropa och peel den persika. Om du också peeling persikor för andra användningsområden, fortsätt och blanchera och skalla dem (se hur man skalar persikor för tips). Om du bara peeling denna persika, skär fersken i halva genom till gropen hela vägen runt, vrid de två sidorna och dra dem ifrån varandra från gropen (se hur man piskar persikor ). Använd sedan en grönsaksskalare eller en skarp paringkniv för att skära av och kasta skålen från de två halvorna (vissa människor kan lättare skala persikorna om de först sönder sig).
  1. Skär den skalade persikan i bitar och placera dem i en mixer med olivolja, ättika, salt och cayenne. Virvel tills det är helt slät.

Detta recept ger mer än tillräckligt för att klä 4 till 6 koppar salladgrönsaker (lyckligtvis kan eventuellt överskott hållas, täckas och kylas i några dagar i kylskåpet).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 114
Totalt fett 10 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 291 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)