Snabbtips för Pitting Persikor

Ingenting slår en färsk, saftig sommartanda. Du kan berätta en bra genom hur saften droppar ner din haka (gör en servett en nödvändighet). Men vad händer om du vill njuta av en skivad, utan det röriga ansiktet? Eller kanske vill du laga mat med dem eller frysa några för att bevara sommarens godhet. Om så är fallet måste du först få ut det. Men pitting persikor behöver inte vara en chore, även om mat prep inte är din favorit tidsfördriv.

Välj bara rätt sort, utveckla din metod, och snart kommer du att bli pitting som en proffs.

Vilka sorter av persikor är enklaste att grova?

När man pissar persikor är det bäst att välja en sort som anses vara "fritt sten", vilket innebär att stenen faller rakt av köttet när den skärs. Många butiksköpta gula och vita persikor faller i denna kategori. En av de mest kända är Georgia persikan. Clingstone persikor - persikor som är svårare att gropa eftersom gropen håller fast vid köttet - används mest för konservering. Köttet av en klingsten tenderar att vara fast, saftig och smakfull. Queencrest persiken är ett bra exempel på en klingsten. Ferska aficionados som gillar juiciness av en clingstone men vill ha lätt grop bör välja en hybridiserad mängd persikor kallad "semi-freestone". Gropet faller lätt ut ur dessa persikor, men köttet är saftigt, som liknar en klingsten. Desert Gold Peach är en favorit i denna kategori.

Hur man plockar en persika

Pitting persikor är en no-brainer, verkligen. Faktum är att lite sunt förnuft kommer att få det gjort. Men här är den snabba och smutsiga nedgången:

  1. Genom att använda en paringkniv, piercera persiken på sin stamfäste, skiv den längs sömmen hela vägen runt frukten. Din kniv kommer naturligtvis att slå på gropen och det blir din guide för att stabilisera klippet.
  1. Placera vardera hälften av persiken i endera handen. Vrid halvorna i motsatta riktningar.
  2. Dra ihop halvorna för att avslöja gropen.
  3. Dra gropen bort från köttet med fingrarna.

Pitted Peach Ideas

När gropen är fri kan du helt enkelt gräva in i denna saftiga underverk och äta den som-är. Eller du kan skära den , skalla den och använda den i en mängd recept. Prova ett okonventionellt tillvägagångssätt och poppa dina persikor på grillen och använd dem sedan för att sätta på en sallad eller glass. Värmen ger ut persikans sötma för att balansera en kryddig arugula sallad eller fancy upp en frusen efterrätt. Eller släng din pitted persika i en mixer tillsammans med apelsinjuice, yoghurt och några blad av färska mint för en uppfriskande sommar smoothie.

Känner du att baka i stället? En publik-tilltalande persika skomakare är en klassisk sommarrätt (precis som mormor brukade göra). Eller du kan frysa dem för att bevara sommarens godhet. Kom december, en härlig persikatårta kommer att bli slagen på dina semesterfestivaler.