Varm rostad pumpa sallad med Maple Tahini Dressing

Om salater verkar som lätt sommarpris, tänk på igen. Hjärnglada sallader med rostade grönsaker är perfekta för kallare väder. Och höstens pumpor och andra squash är inte bara för paj.

Välj mörkare gröna för en sval väder sallad. Spenat, kale och romaine är stabila nog att stå upp till den rostade squashen och laddas med näringsämnen. Och de bittra smakerna i de mörka lövgröna står upp för den naturliga sötningen av squash. På samma sätt kommer creamy tahini dressing, med sin lite bittera sesamfärg, att gå bra med en touch av lönnsirap.

Om du hittar vanliga pumpor för besvärliga, var inte rädd att använda några av deras squash kusiner. Den sötaste är butternut squash, en populär favorit. Men försök att rosta en calabaza squash som har en söt butternutliknande smak och frön som kan stekas som en pumpa. Acorn squash är lite mindre söt men har en distinkt hasselnötsmak. Och kabocha har ett slätt, sött kött och en smak som liknar sötpotatis.

Oavsett din favorit, dessa varma rostade sallader bör vara en träff med hela familjen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 grader.
  2. Skär pumpan eller annan squash i hälften. Skrupa ut fröet och drizzle köttet med matsked olivolja.
  3. Placera pumpa på en bakplåt kantad med pergamentpapper och grillat i cirka 45 minuter eller tills köttet är ömt. Skär i stora kilar och dra av skalen. Observera att om du jobbar med en mjukare köttkvash, som butternut, kan du avlägsna squashen först, ta bort fröna och skära i bitar. Kasta sedan med olivoljan och stek som ovan.
  1. Gör dressingen genom att vispa ihop tahini, vatten, citronsaft, lönnsirap, salt och peppar tills det är smidigt.
  2. Montera salladen genom att placera en bädd av gröna på en tallrik, toppa med den varma rostade squashen, sprinkla på pumpafrön, om den används och drizzling med Maple Tahini dressing. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 209
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 152 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 5 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)