Spis-Top Applesauce Recept

Detta enkla äppelmos recept är så mycket smakligare än flaskorna i affären, och du behöver ingen särskild utrustning för att säkert behålla det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta och kärna äpplen. Skär i skivor eller bitar som inte är tjockare än 1 tum tjocka. Om du har en matberedare eller en livsmedelsfabrik som ska användas efter att äpplen har lagat mat, behöver du inte störa dem. Om du kommer att masha äppelmos med hand (med en potatismasker), är det värt att ta sig tid att skrälla äpplen.
  2. Lägg de förberedda äpplebitarna i en stor, icke-reaktiv kruka (ingen aluminium eller icke-emaljerade gjutjärn) och blanda dem med sockret och kryddorna, om de används.
  1. Om du använder honung snarare än socker, lösa det i vattnet separat istället för att blanda det med äpplen.
  2. Kombinera vatten och citronsaft. Blanda i honung, om du använder. Häll vätskeblandningen över äpplen.
  3. Koka äppelmosen över medium värme i ca 25 minuter, rör om ofta tills de är mjuka.
  4. Ta bort kanelstaven, om den används. Vid denna tidpunkt kan du antingen mosa äppelmos med en potatismasker (eller bottnen på en vinflaska), springa den genom en matkvarn eller puré den i en matberedare.

Applesauce är lätt att behålla för framtida bruk. Det fryser väl, och det kan också vackert.

För att kunna äppelmos:

  1. Fyll på rena pint- eller halvpintburkar (det är inte nödvändigt att sterilisera burkarna för receptet). Lämna 1/2-tums huvudutrymme mellan matets överdel och krukans fälgar. Använd en smörkniv eller en liten sked för att släppa ut några luftbubblor.
  2. Torka av krukans fälgar med ett fuktat papper eller en ren trasahandduk (eventuell mat som fästs på fälgarna kan förhindra en bra tätning). Fäst canningslocket. Process i kokande vattenbad i 20 minuter. Justera för din höjd om det behövs.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 99
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 5 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)