Hemlagad Pizza Sås Recept

Detta grundläggande pizza sås recept är lätt att göra hemma med bara några ingredienser som förmodligen redan finns i ditt skafferi. Toppa en köpt eller hemlagad skorpa med denna sås, lägg sedan på toppings och ost för en bra smakande pizza.

Gärna lägg till extra vitlök på såsen, eller gör den med torkad bladbasil istället för oregano.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda vitlök, salt, tomatpuré med sås, socker, peppar, oregano, olivolja och krossad rödpeppar i en mellanskockpanna. Blanda väl och ta till en simmer. Minska värmen till låg och fortsätt tillagning, omrör ofta, i ca 3 till 4 minuter.
  2. Låt såsen svalna och överför den till en behållare eller en stor, ren burk. Täck och kyla tills du är redo att förbereda en pizza eller upp till 3 dagar. *
  1. Sprid såsen över en färdig pizza skorpe, lägg på toppings och ost, och baka det i ca 20 minuter i en 400F ugn.
  2. Går ca 1 1/2 koppar, tillräckligt för två hemlagade pizzor. * Om du inte använder det direkt kan såsen frysas. Placera den i frysbehållare med ca 1 tum av huvudutrymme eller i vanliga burkar med ca 2 tum av huvudutrymme för att möjliggöra expansion (glasburkar kan brytas om det inte finns tillräckligt med utrymme).

Pizza såsvariationer

Fler Pizza Recept

Lätta pizzafickor

Lastad Pizza Pasta Gryta

Öl Pizza Crust Recept

Grillad kycklingpizza

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 66
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 309 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)