I Spanien är Jueves Lardero, inte Mardi Gras

Spanjorerna Rengör Pantry av bröd, Chorizo ​​och ägg

Carnaval är den veckolånga festivalen eller fest som föregår den fyrtio-dagars Lenten-perioden med bön, reflektion och böter inför påsk. Lent är en mycket viktig tid för kristna, särskilt katoliker runt om i världen. Santa Cruz de Tenerife (Kanarieöarna) och Cádiz är de två största firandet i Spanien, även om det finns många mindre firande runt Spanien.

Resten av världen kan fokusera på mat på tisdag som markerar slutet av Carnaval , kallad Mardi Gras eller Shrove Tuesday, men spanska valde en annan dag i veckan.

Torsdagen som börjar Carnaval , som är veckan före Ash Wednesday är känd som Jueves Lardero eller Jovelardero , och är också känd som Día de la tortilla (Day of the Omelete) eller Día del Choricer (Chorizo ​​Day). Liksom så många semester i Spanien, skiljer sig denna firande från region till region, och även från by till by i samma region. Vad har alla fester gemensamt? Det är en dag att städa kött- och brödkammaren och att fira före lånet, genom att äta en måltid som en gemenskap.

Även om varje regionens firande är något annorlunda är det gemensamma temat delning av bröd, chorizo ​​och ägg. Några exempel är:

I både Castilla-Leon och La Rioja-regionerna ursäkras unga från skolan tidigt, då bär man traditionellt en halmfigur som representerar Judas, och går från hus till hus, frågar efter ägg, chorizo ​​eller pengar för att göra en måltid.

Grannar frågar ibland ungdomarna att sjunga en kort sång innan de ger maten. (Dessa låtar passeras från generation till generation.) Sedan samlar ungdomen alla ingredienserna tillsammans och förbereder en merienda eller mellanmål i stadens plaza eller kommunala byggnad för att dela.

Lenten Recept