Bakade kycklingvingar med jordnötsås

En kryddig jordnötsås tar dessa kycklingvingar till nästa nivå. Jordnötssåsen innehåller lite chilipasta, sesamolja och sojasås för en asiatisk inspirerad kycklingvinge som smakar även de mest kräsna gommen. Servera den saliga såsen på sidan för att doppa och garnera vingarna och såsen med hackade rostade jordnötter.

Sambal är en asiatisk chilipasta gjord med chili peppar, vitlök och andra smakrika ingredienser. Om du vill ha mindre kryddiga vingar, smaka när du går och justera mängden sambal som passar din smak.

Vingarna är också överraskande lätta att förbereda och baka, och du har förmodligen de flesta, om inte alla ingredienserna i ditt skafferi. Vingarna är helt enkelt bakade och sedan kastade med jordnötsås. Som en fest aptitretare , planera på ca 2 vingar per person. Om det inte finns många andra aptitretare, planera på 4 per person.

Servera kycklingvingarna till speldagens folkmassa eller gör dem till en familjen måltid. Dina vänner och familj kommer att älska dem!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär vinge tipsen och kasta bort. Skär vingarna i fogen.
  2. Blanda jordnötssmör, brunt socker, vatten, risättika, sojasås, chili pasta, sesamolja och vitlök i en kastrull över medelvärme. Koka till en simmer. Koka, rör om i 2 minuter. Ta bort från värmen och lägg åt sidan.
  3. Värm ugnen till 400 F. Läng en stor rimmad bakpanna med folie.
  4. Kasta kycklingvingarna i en stor skål med vegetabilisk olja och varm sås.
  1. Ordna vingarna på det färdiga bakplåten.
  2. Baksida vingarna i 20 minuter. Ta av pannan ur ugnen. Med tang, vrid alla vinge bitarna över. Sätt tillbaka pannan i ugnen och fortsätt att baka i 15 till 20 minuter längre tills det är fint brunt och kokt. Juicer ska vara klara, inte rosa när vingarna är klara.
  3. Överför de kokta vingarna till en stor skål och tillsätt ungefär hälften av jordnötsås. Kasta försiktigt vingarna till kappa med såsen. Servera den återstående jordnötsås tillsammans med vingarna. Om såsen är mycket tjock, torka den med en liten mängd vatten.
  4. Garnera såsen och kycklingvingarna med hackade jordnötter, om så önskas.
  5. Ett pund kycklingvingar ger ungefär 6 hela vingar eller 12 separata bitar. Receptet gör ungefär 4 dussin bitar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 212
Totalt fett 14 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 47 mg
Natrium 209 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)