Östeuropeiska Strudel Recept

Polska, ungerska och kroatiska Strudel deg och fyllning recept

Struder finns i varje kultur. När allt kommer omkring är en strudel inget annat än en söt eller smaklig fyllning som är insvept i en fläckig deg eller en jästhöjd och sedan bakad. Östeuropeare är strudelare extraordinaire. Degeningredienserna varierar efter region och nationalitet. Vissa kräver bara mjöl, vatten, salt och olja. Andra använder ägg, smör och ättika (hjälper till med att slappna av glutenbildningen som annars skulle dra i sig bakverket), och andra görs med jäst. Vissa kräver att fyllningen sprids på toppen av hela ytan av degen och andra kräver att bara den första tredjedel av degen sprids med fyllning. Och vissa människor sträcker degen två gånger! Och vissa säger att degen borde torkas först innan de fylls och rullar så att kakens löv inte håller sig ihop. Andra säger att degen blir för spröd.

Här är några av de mest populära östeuropeiska söta och smakliga strudeldegen och fyllningar. Tänk på att blanda och matcha degen och fyllningarna som vädjar till dig och fungerar bäst för dig. Bli inte avskräckt om dina första försök till hand som sträcker strudeldeg resulterar i tårar eller en mindre än fläckig produkt. Som med alla saker krävs lite övning och tålamod. Ge inte upp! Detta är en färdighet du vill vidarebefordra till dina barn och barnbarn. Dessutom är misslyckanden lika läckra som de perfekta.

För en lättare tid kan du rulla degen med en rullpinne eller göra en mer förlåtande jästhöjd deg, eller använd inköpt filodeg, vilket ger ett mycket acceptabelt resultat. Om du hittar traditionella filo lakan för svårt att arbeta med, prova Kore , som är delvis bakad filo degen. Skivorna är tjockare, mindre sköra och torkar inte ut så snabbt. Du behöver bara två blad av kore för att göra varje strudel på grund av dess tjocklek kontra tre till fyra av traditionell filodeg.