Glutenfri Key Lime Pie

Vilken sommar picknick eller samling är komplett utan en kyld skiva tårta, cool Key Lime Pie på en pappersplatta?

Denna väldigt populära paj har sitt ursprung i Florida Keys i mitten av 1800-talet. Frisk mjölk var knappast på de solbakade tropiska öarna, men när Borden fick patent på konserverad mjölk, vilket inte krävde kylning, var Key Lime Pie född.

Att anpassa traditionell, klassisk nyckelkalkpai för en glutenfri diet är enkel och tillgänglig. En glutenfri Graham Cracker Pie skorpe gör anpassningen lätt.

Vissa versioner av Key Lime Pie är meringue-toppade. Den här versionen är lättare att förbereda och en piskad kräm är en fin balans mellan fyllningens surhet.

Njut av denna glutenfria twist på Key Lime Pie när du längtar efter sommarens ljusstyrka.

Obs! Detta recept på Glutenfri Key Lime Pie är anpassad från ett recept som visas i Maurice's Tropical Fruit Cook Book .

Redigerad av Stephanie Kirkos, oktober 2016

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 ° F / 176 ° C
  2. Förbered 1 unbakad 9-tums glutenfri Graham crackerskorpa
  3. Kombinera sötad kondenserad mjölk, äggulor, limejuice och limezest i en stor mixskål. Slå ingredienser tills de är mjuka och tjocka.
  4. Häll fyllning i tillagad pajskorsa och slät topp.
  5. Baka i förvärmd ugn i ca 10 minuter, tills fyllningen bara börjar ställa in.
  6. Kyl helt på ett ställ och kyl sedan i ca 3 timmar. Garnera med en piskad kräm och en kalkskiva - valfritt.

Tips från vår guide till hemlagning - Placera nyckelkalkpannan i frysen ca 15-20 minuter innan du serverar tid. Skiv och servera med en stor piskad kräm. "

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, pannor och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter - inte alla märken är skapade lika. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 209
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 130 mg
Natrium 107 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 0 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)