Rostade Spiraler med Päron, Valnötter och Bacon

Näringsrika Brysselspirer och päron klarar sig i denna fantastiska maträtt. Roasting ger ut den underbara söta smaken av Brysselspirarna medan päron och valnötter kompletterar spirorna vackert. Valnötter är ett utmärkt val med päron , men pekannötter, hasselnötter eller en annan typ av nötter skulle fungera också.

Bacon kan utelämnas om du föredrar en vegetarisk maträtt, eller byt upp det lite med tärat kokt pancetta, kanadensisk bacon eller tärnad skinka. En rik, sirapaktig balsamvinäger är den perfekta efterbehandlingen för denna maträtt. En smakad balsamvinäger som fikon, päron eller svart valnöt skulle vara fantastisk. Driva så lite eller så mycket som du vill över de rostade grönsakerna.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 400 F.
 2. Lätt borsta ett rimmat bakplåt med extra jungfruolja.
 3. Trim spindelarnas spindeländar. Ta bort lösa yttre löv och alla löv. Klipp de trimmade spirorna i halva längden.
 4. Kärn päron och skär den i 1-tums stycken eller kilar. Det finns inget behov av att skala päron.
 5. Skiv den lilla löken eller skaloten, om den används.
 6. I en stor skål, kombinera skivorna, päron och skivad lök eller sjalot. Drizzle med 3 matskedar olivolja och kasta till kappa noggrant.
 1. Sprid ut spirorna och pärlemixen på det tillagade bakplåten och strö lätt med koshersalt och några smörgåsar av peppar.
 2. Baka i ca 30 till 40 minuter, eller tills grönsakerna och päronna är bruna, vända om var 10: e minut.
 3. Under tiden skåda valnötterna och laga bacon.
 4. Placera en torr stekpanna över medelvärme. Tillsätt de hackade valnötterna och koka tills de är lättbruna och aromatiska, rör om och vrid ofta.
 5. Torka bacon och laga i en stekpanna över medelvärme tills det är skarpt. Ta bort bacon till pappershanddukar för att tömma. Avsätta.
 6. Ta bort bröstspirorna till en serveringsskål. Tillsätt tärnad bacon och rostade valnötter och kasta.
 7. Dryck 1 tesked balsamvinäger över spirorna och kasta. Smak och tillsätt mer balsamvinäger, efter önskemål. Servera varmt.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 239
Totalt fett 17 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 166 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 6 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)