Nytt glutenfritt brödrecept

Här är vårt senaste och favoritglutenfria (och mjölkfria) brödrecept. Detta glutenfria bröd har en fantastisk fjädring och är inte för torr eller för våt. Och det har en underbar jätte smak och kräver enkla ingredienser som är lätta att hitta.

När du följt exakt är detta recept konsekvent pålitligt. Smeten stiger snabbt och som böken bakar det inte bubblor över sidorna av pannan. När det svalnar gräver det inte.

Det rekommenderas starkt att du använder en bra köksskala för att väga ingredienser, inte ersätta med andra glutenfria ingredienser och använd en direktläsad digital termometer för att veta när ditt bröd är gjort. Och om du har en bra ställblandare som också hjälper.

Du kommer att se två out-of-the-ordinary rekommendationer i vårt nya glutenfria brödrecept. Anvisningarna kräver att man använder både xantangummi och guargummi , och i mindre mängder än de flesta glutenfria bröd recept kräver.

Dessutom är en valfri ingrediens som kallas "äppelfiber". De flesta hälsokostmarknader och massor av onlinebutiker bär detta billiga kosttillskott som innehåller ca 10% äppelpektin. Apple pektin lägger textur och smak till bröd recept, även om en liten mängd används. Vi gillar NOW Foods varumärke äppel fiber kvalitet och pris.

En annan fördel som följer med detta läckra glutenfria bröd - det är ekonomiskt.

Kolla in vår steg-för-steg guide - hur man gör hemlagad glutenfri bröd .

Obs! För konsekventa bakningsresultat rekommenderas det att du väger dina torra ingredienser, särskilt mjöl och stärkelse. Om du ofta baka bröd är det så mycket snabbare och lättare att väga än att mäta!

Om du lagrar ditt glutenfria mjöl i kylskåp eller frys, var noga med att ta med dessa ingredienser till rumstemperatur innan du lagar bröd recept. Kylda ingredienser stunt brödets uppkomst.

Vad du behöver

Hur man gör det

Smör en 8 x 4-tums brödkanna, helst en tung metallplatta. Detta recept har utvecklats specifikt för användning i den här storleken.

Placera en 2-kvarts skål på köksskala. Väg varje torr ingrediens i skålen. Var noga med att trycka på "noll" -funktionen på din skala innan du väger varje ingrediens. Använd en visp för att noga blanda torra ingredienser.

Placera rumstemperatur äggvita i blandning av en skål med stand mixer.

Använd paddlefästet och slå på högt i 1 minut. Ägg kommer bli skumt. Tillsätt olivolja och äppelcidervinäger och slå för att blanda.

Tillsätt torra ingredienser till äggblandningen. Slå på lågt i ca 10 sekunder. Tillsätt vatten och slå på låg tills blandningen bildar en tjock smet. Slå högt i 3 minuter.

Förvärm ugnen till 375 ° F / 190 ° C vid den här tiden. Använd en tunn spridare av "spridare" för att skrapa den tjocka brödsmeten i beredd 8 x 4-tums brödkanna. Håll spateln upprätt och sätt in den i smeten för att bryta upp eventuella luftfickor i smeten. Doppa spateln i lite vatten och använd den för att forma en fin mjuk loaf. Kör spateln ner på sidorna och över toppen av brödet tills det är snyggt och smidigt.

Täck smeten löst med plastfolie och sätt pannan på ett varmt, utdragsfritt ställe för att stiga upp. Det tar ungefär 30-45 minuter. Brödet borde stiga strax ovanför pannans övre kant.

Placera pan i förvärmd ugn. Baka i ca 30 minuter, eller tills djupt guldbrunt. Tält löst med folie. Baka i ytterligare 30 minuter eller tills en snabbläsad digital termometer läser 208 ° F / 97,8 ° C. Detta är ett viktigt steg och kommer att se till att ditt bröd är helt kokt.

Använd din smala spridare eller en kniv för att släppa ut bröd från pan omedelbart efter att ha tagits ur ugnen. Kyl på ett trådställ. När helt coolt skivbröd .

Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande.

Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 182
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 495 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)