Seafood Creole, New Orleans Style

New Orleans är som ingen annan stad i världen, och dess identitet definieras av dess musik-jazz, blues och zydeco-tillsammans med dess mat-det beroendeframkallande och spice-laden köket kallas Cajun och Creole. Om du har promenerat i franska kvarteret är dessa ljud och smaker vad du säkert kommer ihåg.

Men även om du bor hundratals miles från New Orleans eller har aldrig varit där, kan du ta med den iconiska smaken av denna stad hem med detta recept på skaldjur Creole, där havskatt och räkor simmeras snabbt i en kryddig sås lök, vitlök , selleri, tomater och kryddor, och då serveras hela läckerheten över ris.

Som de säger, "laisse less bonus temps ruler," - låt de goda tiderna rulla!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm oljan i en nederländsk ugn eller stockpot.
  2. Tillsätt mjölet i den heta oljan och rör om medellång värme tills djupguldbrun; var försiktig så att du inte bränner mjölet.
  3. Tillsätt lök, vitlök och selleri och koka tills lök och selleri är ömma, rör om och om ibland.
  4. Tillsätt tomater, lökblad, salt, timjan, peppar och Tabasco sås.
  5. Simmera blandningen upptäckt, rör om ibland tills den är tjockare, ca 20-25 minuter.
  1. Tillsätt fisken och räkorna; täck och simma ca 5 till 7 minuter, eller tills räkor och fisk är fläckiga och färdiga men inte överkokta.
  2. Servera över varmt kokt vitt ris.

Betjäna förslag och variation

För en äkta New Orleans-måltid servera skaldjur Creole med russet eller sötpotatis kilar och chili majonnäs, Creole-kryddade gröna bönor eller broccoli, svartögda ärter och / eller majsbröd. Om du serverar denna maträtt för en fest eller Mardi Gras, gör en buffé med specialiteter som räkor eller kräftor etouffee, jambalaya, smutsigt ris, röda bönor och ris med andouille korv eller skinka, kyckling-andouille gumbo och fylld havskatt. Till dessert, New Orleans beignets och starkt kaffe eller espresso. För drycker, en klassisk Sazerac eller en orkan.

Om du vill eliminera havskatten kan du göra en räkor Creole . Och för en upptagen veckodag kan du dra en framåtskärad räka Creole från frysen för en snabb och utsökt måltid.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 291
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 78 mg
Natrium 917 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 7 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)