Livsmedelssäkerhet: Interntemperatur för hamburgare

Burger Doneness Chart och Säker Matlagning Tips

Bakterier från djuret är ofta närvarande på ytan av rå kött och fjäderfä. När köttet är malt blandas bakterierna genom köttet.

När du lagar en hamburgare, se till att du hanterar köttet på ett säkert sätt. Håll köttet kallt tills du lagar det och håll arbetsytorna rena. Tvätta alltid dina händer före och efter hanteringen av nötköttet.

Efter ca 10 till 15 minuters tillagningstid, kolla burgaren för doneness.

Placera en snabbläsning i mitten av den tjockaste burgern. Om burgarna är ganska tunna, sätt termometern horisontellt, från sidan.

USDA Temperatur Riktlinjer

Enligt USDA är den minsta säkra temperaturen för markkött 160 ° F (71 ° C) eller bra gjort. För markkalkon eller kyckling är den minsta säkra temperaturen lite högre, vid 165 ° F (74 ° C). Det tar vanligtvis från 10 till 15 minuter för att nå antingen temperaturen, beroende på hamburgarnas tjocklek eller storlek. Det är särskilt viktigt att laga markkött till en säker temperatur för barn eller äldre. De är mest sannolikt att bli allvarligt drabbade av en matburna sjukdom.

Efter att ha använt en mattermometer, rengör den alltid med varmt tvålvatten.

Även om temperaturer under 71 ° C - eller 165 ° F (74 ° C) för markfjäderfä - inte anses vara säkra för slipat kött (USDA Guidelines), är här en lista över tillagningstider i varierande grad av doneness för hamburgare:

Burger Recept

Nu när du vet hur man lagar en burger säkert är det dags att laga mat. Här är några läckra burger recept för dig att prova på din nästa grill.