Mini Cherry Pajer

Dessa snygga mini-körsbärs pajer är bakade i en muffinspåse som gör dem lätta att forma och ännu enklare att transportera eftersom du bara kan lämna dem i tennet.

Detta enkla och klassiska recept kan jazzed upp med en strö kanel eller nötkött , eller några grädder av citronskal. Servera dem som är eller med vispgrädde eller glass på sidan. Som med alla pajer, var noga med att låta dem svalna helt innan du serverar dem så att fyllningen har en chans att svalna och sätta.

Obs! Du kan använda detta recept med tärkörsbär, men du måste koka ner och sänka juiceen till ungefär hälften först.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Dela degen i 9 delar. Klistra in dem i skivor, linda i plastfolie och slappna av i minst 30 minuter och upp till över natten.
  2. Rulla ut skivorna till 5-tums cirklar. För renare kanter rulla ut dem bara en teeny bit större och använd en 5-tums rund kakeskärare för att skära rena kanter eller spåra en liten skål med en skarp paringkniv för en liknande effekt.
  3. Använd försiktigt 8 av cirklarna till linje 8 segment av en muffinform. Du kan smörja eller olja burkarna om du vill, men det är inte nödvändigt eftersom pajdeg har så mycket fett i den. Täck och sätt tennet i kylskåpet i minst 30 minuter och upp till några timmar.
  1. Använd den återstående cirkeln för att skära ut dekorationer för toppar, om du vill. Använd små kakskärare eller frihandskära dem. Lägg dem på en tallrik, täck och chill tillsammans med de andra skorporna.
  2. Förvärm ugnen till 400F.
  3. Medan skorporna kyla, skölj körsbären , klappa dem torra och grop dem. Ingen körsbärsspett? Inga problem! Se hur man piskar körsbär utan en pitter . Lägg dem i en medium skål. Tillsätt socker, ättika och salt. Låt sitta ca 15 minuter. Rör på tapiokastärkelsen mycket väl, så allting kombineras.
  4. Skeda fyllningen jämnt i skorporna. Topp med alla dekorationer. Slå på ägget och borsta på någon exponerad skorpa.
  5. Sätt tennet i ugnen, minska värmen till 350F. Baka tills skorporna är brunade och fyllningen är bubblande, ca 1 timme.
  6. Låt svalna helt innan det serveras.

* Du kan använda en köksskorpa, så länge den inte redan finns i en tärning. Detta recept på Buttery Pie Crust fungerar fint med dessa mini pajer. Om du vill göra dubbelkrossade pajer eller gittertoppar, gör en dubbel sats pajdeg och dela den i 16 delar. Se hur man gör en lattice Pie Crust för fullständiga instruktioner om vävning av en gitterplatta. Varnas: det är knepigare att göra i detta teeny-lilla format än på en vanlig storlek paj!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 550
Totalt fett 58 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 42 g
Kolesterol 26 mg
Natrium 11 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)