Mexikanska bröllopstårtor (kakor)

Dessa fina kakor med smörgåsar, gjorda med hackad, rostad pecannötter och rullad i pulveriserat socker, är ett elegant tillägg till alla fiesta. De ser vackra ut sig själv eller ordnade med mörkare färgskalor på ett elegant kakbricka.

Där deras namn på engelska kom ifrån är ett mysterium, för även om dessa kakor säkert är populära i Mexiko, är de inte särskilt förknippade med bröllop där. Deras namn är spanska är polvorones , vilket översätter mycket löst till smuligt , en exakt beskrivning av deras textur.

Mindre mystiska är dock det faktum att smöriga, nutty godisar som liknar dessa är kända världen över och heter av så olika namn som Pecan Balls, Russian Tea Cakes , Snowdrops, Italienska Smörnötter, Southern Pecan Butterballs, Pecan Sandies, Svenska tekakor, wienska sockerbollar och mycket mer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera smör, hälften av det pulveriserade sockret (3/4 kopp) och vanilj i en stor blandningskål. Rör kraftigt eller slå med en elektrisk mixer vid medelhög hastighet tills den kombineras helt i en homogen blandning.

  2. I en separat skål, kombinera mjöl och halva saltet (1/4 tesked). Tillsätt mjölet till smöret om 1/2 kopp i taget, slå bra efter varje tillsats tills det är väl införlivat. Vik försiktigt in i muttrarna.

  1. Ta en liten mängd deg och rulla den i en en-till-två-tums boll. Placera det på en lätt smurt kakan ark. Upprepa med mer deg och lämna ca 2 tum mellanrum mellan bollarna.

  2. Baka dina kakor på 350 Fahrenheit / 177 Celsius i ca 15 minuter.

  3. Rör ihop resten av pulveriserat socker och salt. Efter att ha tagit kakor ur ugnen, rulla dem en efter en i den här blandningen. Placera på hylla för att svalna. Om så önskas, rulla kakor i socker igen när de har kylts helt.

  4. Förvara dina smöriga mexikanska bröllopstårtor (aka Polvorones) i en lufttät behållare. Medan läckra med en gång, är de ännu mer utsökta dagen efter att de gjordes.

Tips: Dessa kakor kan framgångsrikt frysas (tätt insvept) i flera veckor, så de är ett bra val för en framkallad behandling.

Hur man stekar pekannötter

Placera pecanhalvor eller -bitar på ett obehandlat kakafack. Baka på 350 Fahrenheit / 178 Celsius graders ugn i 8-10 minuter, rör om en eller två gånger under den tiden. Håll ett öga på dem, eftersom nötter tenderar att brinna lätt. Coola pekannötter helt innan du huggar.

Andra metoder för rostning av nötter

- Redigerad av Robin Grose

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 330
Totalt fett 27 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 61 mg
Natrium 218 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)