Ett koreanskt stilrecept för grillad bläckfisk

Du hittar den här grillade bläckfisken på matboder på koreanska marknader eller på gatan i Korea, men det är också lätt att göra hemma med detta recept. Det är verkligen svårt att röra upp detta recept om du använder god bläckfisk. Färskt är bäst, men du kan till och med använda god kvalitet frusen.

Mindre bläckfisk eller bläckfisk är lättare att laga som de är mer anbud. Ibland bläckfisk är märkt "bläckfisk" i koreanska butiker eftersom bläckfisk är en av de marina djuren som utgör den större kategorin havslevande bläckfisk. Men du kan också göra denna maträtt med bläckfisk som inte är bläckfisk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du går till en fiskmarknad, be om att fiskare ska rengöra den för dig. Om du köper det orenat, följ sedan anvisningarna nedan. *
  2. Betygsätt bläckfisken eller bläckfiskens kroppar i ett korsbandsmönster.
  3. Blanda marinade ingredienser tillsammans, kombinerar väl.
  4. I en skål eller påse marinera bläckfisk i 30 minuter.
  5. På en förvärmd grill, laga bläckfisk tills den är bara ogenomskinlig, titta på kropparna noggrant så att de inte koka över. (Beroende på storlek på bläckfisk kan detta steg ta tre till 10 minuter).
  1. När du lagar mata, borsta en gång med överflödig marinade och vrid en gång på grillen.
  2. Koka bläckfisk tills den är bara ogenomskinlig, titta på kropparna noggrant så att de inte koka över
  3. Skär i ringar eller mindre stycken för att servera eller plåta individuellt om du använder liten bläckfisk.

* Att rengöra bläckfisk eller bläckfisk:
1. Haka av bläckfiskens näbb, öga och huvuddel.
2. Kassera det genomskinliga benet (ryggrad) från insidan av bläckfisken.
3. Riva av det tunna membranet från kroppsröret.
4. Skölj bläckfisken noggrant under kallt, rinnande vatten tills det är rent.
5. Töm bläckfisken torr.

Se dessa steg-för-steg-instruktioner för rengöring av bläckfisk.

Anteckningar om bläckfisk i Korea:

Bläckfisk är enormt populär i Korea och du kan hitta den överallt. Det finns bläckfisk smaksatta kakor och chips, och torkad bläckfisk är ett populärt mellanmål för människor i alla åldrar eftersom det är ett bärbart och billigt protein (som köttfärsigt, men mycket mer populärt). Det ätas som popcorn, åtnjutits som en anju med drycker eller kryddat och blandat med jordnötter som en populär banchan .

Ulleungdo, en vulkanisk fiskeö i Korea, är känd för sin bläckfisk. Historiskt sett stödde de flesta av sina invånare bläckfiskindustrin som säljare eller fiskare och bönder.

Serveringsstorlek och kalorier

En 3 oz. servering av stekt calamari innehåller 149 kalorier, enligt näringsdata på hälso-resurs webbplats Self.com. Femtiofems av dessa kalorier kommer från fett.

fetter
En 3 oz. servering av bläckfisk innehåller 6,4 g fett: 1,6 g mättat fett och 1,8 g fleromättade fetter. Det har också 549 mg omega-3 fettsyror och 1,2 g omega-6 fettsyror.

kolhydrater
En servering av bläckfisk innehåller 6,6 g enkla och komplexa kolhydrater.

vitaminer
En servering av bläckfisk levererar 23 procent av det rekommenderade dagliga bidraget för riboflavin, 17 procent av ditt dagliga intag av vitamin B-12, 11 procent av niacin och 6 procent av vitamin C. Det innehåller också mindre men betydande mängder tiamin, folat, vitamin B-6 och pantotensyra.

Protein
En servering av bläckfisk innehåller 15,2 g protein.

Källor: Self.com och Livestrong.com

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 163
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 264 mg
Natrium 137 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)