Mashed Sweet Potatis Recept

Mashed sötpotatis är ett klassiskt ackompanjemang för traditionella semesterrätter som rostad kalkon och kyckling.

Vi använder lite kanel i detta recept, vilket ger det lite värme och festlighet. Du kan också lägga till ca 1/4 tsk jordnötsnöt (eller nötkött, om du föredrar) för lite mer krydda.

Du märker också att det inte finns några marshmallows i detta recept. Upprepa: Inga marshmallows! Potatisens naturligt söta smak, de komplexa krydda noterna och den rika, krämiga smörjelsen är alla dessa receptbehov.

Observera att vi inte lägger till något socker heller. Vissa recept har brunt socker, men den här versionen är lite mer smaklig. Den fräscha salvia ger i synnerhet den härliga jordnäringen, och söta potatisar, låt oss möta den, är redan ganska söta.

Faktum är att 1/4 kopp eller så med nyligen revet parmesanost kommer att bidra med en underbar umami smak som balanserar sötmen. Men använd gammal parmesan att du grätar dig själv från ett block, inte de saker som kommer i en shakerburk.

(Och sanningen är att du kan lägga till lite brunt socker om du vill.)

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med saltat vatten (vattnet ska smaka salt, nästan som havsvatten) till koka över medium värme.
  2. Skala sötpotatisen (se anteckningen nedan), och skära dem i halva längden, skära sedan varje halv i kvartalen. Varje sötpotatis ska sluta skära i åtta bitar.
  3. När vattnet kokar lägger du till sötpotatis i vattnet och sänker värmen till en simmer . Smäll i 15 minuter eller tills sötpotatis lätt kan genomborras med en kniv.
  1. Medan potatisen sjuda, smälta lite av smöret i en liten panna över medelhögt och tillsätt den hackade färska salvia. Bara sauté det för ett par minuter tills det blir doftande, sätt sedan det åt sidan. Detta skulle också vara en bra tid att värma upp grädden.
  2. Töm sötpotatis och återvänd till potten. Tillsätt salvia smör plus resterande smör, tillsammans med den varma grädden och kryddorna, och mash lätt med en potatismaskare. Bli inte galen med masheren, eller potatisen blir limig. Några klumpar ger disken en bestämd rustik känsla.
  3. Justera kryddor med Kosher-salt och nybakad svartpeppar och servera genast.

Anmärkningar:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 278
Totalt fett 28 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 78 mg
Natrium 54 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)