Emmental

Emmentalost: Schweiz erbjuder till världen

Emmental (uttalad "EM-en-tall") är en typ av schweizisk ost som tillverkas av hela konsummjölken. Eftersom denna medelhårda ost tar sitt namn från sitt hemland i Schweiz kan du kanske se sitt namn som Emmenthal i recept och mer moderna matböcker, eller som Emmentaler eller Emmenthaler. Om du är en purist i dina köpvanor och se osten som Emmentaler Schweiz, kan du vara säker på att du får den riktiga saken från Schweiz.

Emmental går globalt

Även om den är uppkallad efter Emme River Valley, där den ursprungligen gjordes, kan Emmental ost tillverkas var som helst. Frankrike och Tyskland är stora producenter av Emmental. I Förenta staterna, medan du kan hitta Emmentalost märkt som sådan, kan du kanske känna det med sitt mer kända namn: schweizisk ost.

Några special cheesemakers är ovilliga att bryta sig med de traditionella metoderna för att göra Emmental, även importera de kärl som de använder från ostens hem kanton.

Identifiera ditt ämne

Emmental är en fast ost med en blekgul färg och en smörig, mjukt skarp, smutsig smak. Emmental har de karakteristiska hålen eller "ögonen" som är typiska för schweizisk ost. Hålen i Emmental bildas av gasbubblor som frigörs av bakterierna som används för att tillverka osten.

Korrekt parningar med emmental

Eftersom det smälter så bra används Emmental ofta i såser och grillade smörgåsar.

Emmental är en av de två huvudtyperna av ost (tillsammans med Gruyère ) i ett traditionellt fondue-recept . Naturligtvis kan du klä upp ditt favoritmak-n-ostrecept genom att använda Emmental. Undvik att försöka använda denna schweiziska favorit precis som den skivas av osthjulet.

Prova att servera ditt Emmental med viner; Det går särskilt bra med en Merlot, en Reisling, Beaujolais eller Champagne. Om du är en öldrikker, kanske du vill prova en belgisk öl, en lättlager eller en stout för att komplettera den lite fruktiga smaken av din ost.

Koppla din färskost med äpplen, druvor, persikor och päron på ostfacket. Du kan även använda de smakrika krackarna; de kommer att stå bra upp.

Lagring

Emmentalost kan förvaras i kylskåp i fem till sex dagar. Men om du sätter ihop det ordentligt - sätt in pergament mellan skivor och sedan linda hela paketet löst i plastfolie - det kommer att vara lite längre.

För bitar av ost, linda den tätt i plastfolie. Håll ögonen på mögel. Om du ser något, kasta hela grejen. Håll din kylda ost i ostkammaren eller till och med grönsakslådan, men långt ifrån skarpa örter eller kryddor. Du vill smaka på osten, inte vitlök eller lök.

Grated Emmental kan frysas och lagras med framgång i upp till en månad. Se till att du tar bort luften från förvaringspåsen.

Oavsett hur du lagrar osten, när du serverar den, vill du ha din ost vid rumstemperatur. Så ge din osttid att värma upp innan du serverar den till dina gäster eller använd den i ditt recept.

Ett sista förslag.

En Reuben smörgås med äkta Emmentalost är ett jätte steg upp från det vanliga. Inte bara är den smälta ostkrämaren, smaken är bara lite mer fruktig än konventionell schweizisk ost. För en kontinental twist laga din ost med tjocka skivor av din favoritskinka och sätt de två matarna på multigrainbröd, surdeg eller pumpernickel med majonnäs eller dijon senap. Smör på bröd och värme på en grill. Ooh , la la.