Recept på Koreansk Chili Salad Dressing

Använd detta snabba och enkla recept för att göra denna klassiska koreanska salladsdressing. Denna kryddiga dressing gjord med soja och chili är en stapel av koreansk mat. Hyntet med kryddor hjälper till att ge smaken i allt från gröna sallader till kalla skaldjurssallader och råa och ångade grönsaker. Så, beroende på vilken växtbaserad maträtt du förbereder, kommer denna salladsdressing troligen att fungera som ett bra komplement till det.

Om du har den typiska amerikanska gommen och är försiktig med kryddig mat, kanske du vill sänka mängden chili pepparpulver i detta recept. Detsamma gäller om du har ett medicinskt tillstånd som surt reflux eller halsbränna som gör att äta kryddig mat riskabelt för dig. Övriga innehållsämnen i receptet bör inte utgöra ett problem för dig.

Om du inte känner dig säker på att göra varma koreanska matklammer, som kryddiga fläskfruvor, bibimbap eller bulgogi, så gör denna salladsdressing dig till en bra start. När du har perfekerat dressingen, prova en traditionell koreansk marinad och försök sedan några av de läckra varma rätterna, gjorda av kött, ris och grönsaker, för vilka Korea är känt runt om i världen. Om du skär kalorier är en sallad uppenbarligen bland de bästa sätten att äta god mat medan du tittar på din midja.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att göra denna salladsdressing måste du kombinera ingredienser och vispa tills de är kombinerade och jämnt fördelade. Om du inte hittar vinvinäger i din lokala mataffär, besök ett specialaffär för att se om det är tillgängligt där. Du kan ringa innan ditt besök om du inte vill köra runt staden förgäves. Naturligtvis kan du även söka efter produkten online och beställa den från en specialister. Dessutom, om du är diabetiker eller övervakar ditt blodsocker av andra skäl, kanske du vill tweak mängden socker i detta recept. Du kan också lämna sockermängden på samma sätt och se till att du mäter ditt blodsocker vid rätt tidpunkt efter måltiden.
  1. När du har gjort salladsdressblandningen och har serverat den, låt inte den sitta ute under en lång tid. Du vill inte att det ska bli dåligt, så var noga med att lagra den oanvända delen av salladsdressningen i ditt kylskåp. Du kan fortsätta använda den under de närmaste dagarna, men om du fortfarande har oanvänd klänning efter ungefär en vecka, ska du antagligen kasta ut det. Dess smak och lukt ska ge dig en uppfattning om när förbandet har gått dåligt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 127
Totalt fett 10 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 938 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)