Lentilhistoria: Var kommer linser från

Lär dig mer om linser, en utmärkt köttbyte

Linser är baljväxter tillsammans med andra typer av bönor. De växer i pods som innehåller antingen en eller två linsefrön som är runda, ovala eller hjärtformade skivor och är ibland mindre än spetsen av en penna suddgummi. De kan säljas hela eller delas i halvor med de bruna och gröna sorterna som är bäst att behålla sin form efter tillagning. Den lilla linjen har hållit människan i tusentals år.

Några foodies betraktade en gång linser som fattig mans mat och vägrade att äta dem eftersom de är så billiga. Även om de kan vara billiga, är linser mycket näringsrika, fyllning, och ännu viktigare, förmodligen den mest smakrika av alla baljväxter. Läs mer om linser innan du provar några intressanta gamla och nya lentilrecept nedan.

Lentil History

Linser, botaniskt kända som Lens culinaris esculenta, har varit en källa till näring för våra förfäder sedan förhistoriska tider. Ordet linser kommer från latinlinsen , och i själva verket är den här bönkusin formad som den dubbla konvexa optiska linsen som tog sitt namn från linsen.

Lentilartefakter har hittats på arkeologiska grävningar som går tillbaka till 8 000 år, och Bibelns bok av Genesis berättar om Esau, som gav upp sin födelserätt för en skål med crimson linser och en brödbröd. Som en välsmakande och riklig källa till protein, linser prydde bordet av bönder och kungar.

Dåliga katoliker som inte hade råd med fisk under säsongen av Lent-substituerade linser.

Tankar att ha sitt ursprung i Nära öst eller Medelhavsområdet, linser (känd som dal eller dahl i Indien) är små diskar som liknar en platt pea. När de halveras, liknar torkade linser deras delade ärtkusiner. De växer två till en pod och torkas efter skörden.

Var är linser odlade och var att köpa dem

Det finns hundratals sorter av linser, med så många som femtio eller mer odlade för mat. De kommer i olika färger, med rött, brunt och grönt som det mest populära. Linser har en jordisk, nutty smak, och vissa sorter låter en liten pepperyta till gommen. Linser växer bäst i kallt väder. Så linser på våren så tidigt som 2 till 3 veckor före det genomsnittliga sista frostdatumet. De flesta linseproduktion i Nordamerika äger rum i Stilla havet nordvästra, östra Washington, norra Idaho och uppåt i västra Kanada, där den har odlats sedan 1930-talet som rotationsskörd med vete.

Mer om linser och linsecept:

Linsens urval och lagring
Lentilberedningstips och beredning
Lentil ekvivalenter
• Lentilhistoria
• Lentil Recept

kokböcker

Mollie Katzen grönsakshimmel
Perfekt grönsaker: Ett bäst recept klassiskt
En fistfull linser
366 Läckra sätt att laga ris, bönor och spannmål
Fler kakor