Klassisk Waldorfsalladrecept

Waldorfsalat sägs ha skapats av Oscar Tschirky, ett hotell i Waldorf-Astoria Hotel i New York City. Hotellet öppnade 1893, och receptet dök upp i sin omfattande kokbok, The Cook Book av Oscar of the Waldorf (1896) . Sallat gjordes enkelt med äpplen, selleri och majonnäs, och det blev snabbt en favorit i andra hotellrestauranger. Valnötter ingick i George Rectors recept i The Rector Cookbook (1928) . Valnötter blev en standard ingrediens efter det. Receptet i The Waldorf Astoria Cookbook (1981) innehåller också valnötter.

Detta är ett klassiskt Waldorfsalladrecept med lätt sötade äpplen och valnötter, tillsammans med en krämig majonnäs och vispad grädde dressing.

Välj denna läckra sallad för en Thanksgiving måltid eller någon speciell middag. Vi gillar torkade tranbär i salladen eftersom de lägger till konsistens och extra smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta äpplen men skäll inte dem. Kärn äpplen och skär dem i 1/2-tums kuber. Strö de äpplade äpplen med socker, citronsaft och salt. Tillsätt selleri och nötter och kasta för att blanda.
  2. I en medium skål med en elektrisk mixer, piska grädden till styva toppar.
  3. Med en gummi- eller silikonspatel eller sked, sväll försiktigt majonnäsan i vispgrädde.
  4. Vik majonnäs och krämblandning försiktigt in i äppelblandningen.
  1. Servera sallad på blandade salladgrönsaker eller stora salladsblad.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 275
Totalt fett 22 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 170 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)