Lamb Shank

Exakt vilket köttskott är lammskalvet?

Skaftet är skåret av lamm som tagits från den nedre delen av djurets ben och kan vara från frambenen (främre skaftet) eller bakbenen (bakbenet). Den främre skaftet kan innefatta en del av axeln, liksom en del av benet, medan bakbenet endast innefattar en del av bakbenet. Lammskivor har ett papperstunt membranbeläggning och ett tunt skikt av fett och är smalare än lårbenets del av lamm.

Typiskt bör membranet avlägsnas före matlagning för att hjälpa köttet att bli mer ömt.

Hur ömt är köttet på en lammskänk?

Lammskänk kött är extremt hård och full av bindväv. Men det kan vara källan till väldigt smakrika och saftiga rätter om det är braiserat eller långsamt kokat i en crockpot. När de är ordentligt beredda smälter lammskalorna praktiskt taget bort benet och de är ett populärt menyalternativ i restauranger.

Hur ska lammskinken kokas?

Braise det! Smäll axlarna med salt och peppar och bruna dem i en stor, tung bottenkruka. Ställ köttet åt sidan och tillsätt aromatiska ämnen som lök, vitlök och örter som färsk timjan och rosmarin till kruken tillsammans med lite köttlager. Skrapa upp alla bruna bitarna, sätt tillbaka köttet i potten, täck det och koka i ugnen vid 350 grader i ca 1 1/2 till 2 timmar. Det bör falla av benet anbud. Servera sedan det över potatismos eller krämig polenta .

Vänd den till smörgåsar! Efter att skaftet är braiserat och ömt, låt det svalna och dra köttet av benen i strimlor. Smörj en lök i olivolja tills den karamelliseras. Sprid två skivor bra korskaktigt bröd med smör, stapla på det strimlade lammskaftet köttet tillsammans med tomater, några gröna och karamelliserade lök.

Skiva och servera.

Eller gör det till BBQ-smaksatt drasat kött och servera det som tacos. Lägg helt enkelt din favorit BBQ sås och chili pulver till braceringsvätskan innan du lägger lammet i ugnen. När du är kokad och strimlad, servera den i tacos med dina favoritfyllningar.

Gör en gryta! Braisera lammet enligt ovanstående instruktioner, men lägg till selleri, morötter, rött vin, rosmarin, timjan och vikblad till potten innan du placerar den i ugnen i ca 2 timmar. När köttet är ömt, ta det ur potten och dra av det från benet. Torka såsen och returnera den till potten. Smör såsen över medelhög värme tills den minskar med ungefär hälften och återför lammköttet till såsen. Servera över potatis, nudlar, polenta eller ris.