Lakto-fermenterade gröna körsbärstomatpipor

Gröna körsbärstomaterna är en smakfull behandling som är utsökt med ost, eller helt enkelt som ett olivliknande mellanmål. Detta recept har alla probiotiska hälsoeffekter av lakto-fermenterade livsmedel och gör stor nytta av den här ingrediensen i slutet av trädgården.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta de gröna körsbärstomaterna. Pierce varje hel tomat med spetsen av en skarp paringkniv en eller två gånger. Alternativt, kaka varje tomat flera gånger med en sömnad. Detta steg säkerställer att saltlösningen tränger igenom tomaternas hårda skinn.
  2. Fyll en ren glaskärl med tomaterna, tillsätt lök, bay, dill, senap och sellerifrön, allspice, svartpeppar och chili peppar när du går. Det är inte nödvändigt att sterilisera burken för detta recept, bara se till att det är rent. Tucka viken lämnar och dill in mellan tomaten och sidorna av burken om du vill att de ska visa.
  1. I en separat skål eller behållare tillsättes kosher- eller havsaltet till vattnet och omrörs för att upplösas. Häll flytande saltlösning över övriga ingredienser i burken. De gröna körsbärstomaterna måste vara helt täckta av saltlake, och saltlake bör komma hela vägen upp till krukans kant. Spara eventuell kvarvarande saltlösning (du kan lagra den i en annan ren burk i kylskåpet).
  2. Placera burken med gröna tomater på en liten tallrik eller tallrik. Täck löst med ett konservlock. Det kommer att finnas lite överflöde (det är vad tallrik eller tallrik är för).
  3. Låt burken stå vid rumstemperatur i 5 - 7 dagar. Ta av locket en gång om dagen och kolla på din jäsningens framsteg. Det ska utveckla en trevlig, lätt sur doft efter några dagar, precis som en dill gurka pickle. Använd den reserverade saltlösningen för att fylla upp burken, om vätskenivån dyker upp under maten.
  4. Efter det att 5 - 7 dagarna har passerat, överför de lakto-fermenterade gröna körsbärstomaterna till kylskåpet. Du behöver inte hålla en tallrik under dem vid denna tidpunkt. Tomaterna är redo att äta när de har gjorts i en vecka, men kommer att smaka ännu mer gott om du kan övertyga dig själv om att vänta en hel månad efter att du flyttat dem i kylskåpet.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 62
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2,661 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)