Lättvalsade dumplings för kyckling och dumplings

Dessa grundläggande dumplings är gjorda med äggdeg, och de liknar Pennsylvania holländska " knepp ", vilket betyder en "nypa". Denna version rullas ut och skärs i rutor eller diamanter. Släpp bitarna av deg i försiktigt kokande buljong eller soppa för att göra en av Sydens favoritkomfortmat, kyckling och dumplings. Om du är besviken i dumplings som löser upp så fort de slår buljongen, prova detta recept. Dessa dumplings håller sig snyggt ihop.

Dessa smörrika dumplings är en snap att förbereda. Dumplingsna är perfekta för hemlagad kycklingbuljong, men de är också ett bra sätt att avsluta någon soppa. Släpp dumplings i din post-holiday kalkonssoppa eller lägg dem till en grönsaksbiffsoppa eller köttbullssoppa. Du kan inte gå fel med dessa läckra dumplings!

För en kyckling- och grönsaksgryta kanske du gillar dessa fluffiga droppdumplings .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För kyckling och dumplings, laga en skurad kyckling i 2 kvartar med låg natrium eller osaltat kycklingsbuljong och kryddor, smaka på (tillsätt en hackad lök, några sellerifrukter och en hackad morot eller två, om så önskas). Smäll i ca 1 timme. Ta bort kycklingen från buljongen. När kycklingen är cool nog att hantera, ta bort köttet från benen och hugga eller stryk det. Avsätta.
  2. I en matberedare eller mixer, kombinera mjöl, salt, ägg, smör och mjölk. Blanda tills degen klumpar ihop.
  1. Rul degen ut till ca 1/8 tum tjocklek på en mjölad yta. Använd en pizza cutter eller kniv för att skära degen i rutor eller diamantformer.
  2. Koka kycklingbuljongen igen till koka över medium värme. Släpp bitarna av deg i kokande kycklingsbuljong och koka i ca 10 minuter.
  3. Lägg det hackade kycklingköttet tillbaka till buljongen. värma igenom och servera.

tips

Gör en dubbel sats dumplings och frys dem; du kommer att ha dumplings till hands för framtida satser av soppa eller buljong. Förbered dumplingsna enligt riktning och skär dem ut. Ordna de utklippta dumplingsna på ett pergamentpapper eller ett pappersfodrat bakplåt och lägg det i frysen. När dumplingsen är frusen fast, överför dem till en fryspåse. Märka påsen och förvara i frysen i upp till 2 till 3 månader.

För en tillfredsställande sydlig måltid, servera grundläggande kyckling och dumplings med majs, stekt okra eller gröna bönor, tillsammans med potatismos och coleslaw .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 239
Totalt fett 17 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 182 mg
Natrium 316 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)