Spicy Laal Maas - Red Meat Curry Recept

Laal Maas är en köttcurry från Rajasthan, Indien. Det är en fårkock som kan göras så kryddig som du gillar det. Den får sin färg från chilierna som används för att laga den. Om du vill ha färgen men inte all värme, är tricket att använda endast hälften av röda chili och ersätta den andra halvan med Kashmiri Chillies, vilket ger en röd färg men utan värme! Servera Laal Maas med Bajra Roti och njut av.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blötlägg de röda chili / Kashmiri chili och korianderfrön i en skål med vatten så att de bara är täckta. Efter 10 minuters blötläggning tömma dem och sätt i matberedaren. Tillsätt gurkmeja pulver och vitlök pasta. Tillsätt bara några bordsskedar vatten, lite åt gången för att mala denna blandning i en mjuk pasta.
  2. Blanda denna pasta med yoghurt och lägg sedan köttet till det. Blanda väl. Håll åt sidan för att marinera i 1 timme.
  1. Värm matoljan i en djup panna på medium värme. Tillsätt lökarna och stek tills gyllenbrun. Rör ofta för att förhindra bränning. Ta bort löken från oljan med en slitssked och lägg på pappershanddukar för att suga upp överskott av olja. Håll lite åt sidan för att garnera skålen och sätt resten i mixern eller matberedaren . Slip till en mjuk pasta.
  2. Värm oljan som var kvar från att steka löken igen. Tillsätt den här lökpastaen och stek i 1 till 2 minuter. Lägg nu till köttet och dess marinade. Stek tills oljan börjar skilja sig från masalaen. Rör ofta och strö lite vatten när masala börjar hålla fast i pannan eller bränna. Smaka med salt till smak.
  3. När köttet är kokt och ömt, ta av pannan från värmen och strö över garam masalaen över den. Täck omedelbart och håll åt sidan i 2 till 3 minuter. Öppna locket och garnera med tidigare stekt lök och hackade färska korianderblad. Servera varmt med Bajra Roti .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 515
Totalt fett 28 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 125 mg
Natrium 537 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 5 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)