Pate Sucree Pastry Dough Recept

Detta smörbaserade bakverk är ett recept som är populärt i Frankrike. Det är lite söt smak kompletterar efterrätt pajer och tårtor.

Kockantecknare: Snabbt och kallt ... Hemligheten med fläckig bakverk är att hantera det så lite som möjligt. När man blandar de våta ingredienserna i torrhalten, sluta när den sitter fast för att bilda sammanhängande deg. Kör händerna under kallt vatten i några minuter och klappa torrt innan degen hanteras. Detta förhindrar att degen smälter ihop och blir "bearbetad" av din kroppsvärme.

Vad du behöver

Hur man gör det

Blanda i mjöl, socker och salt i en liten skål. Skär det kylda smöret i mjölet med en bakverksklippare, storfiskgaffel eller en matprocessor på pulsinställningen tills den liknar grov sand med några små bitar av smör som fortfarande är synliga. Stänk kallvattnet på blandningen och kasta försiktigt några gånger, tills det bildar en boll som håller ihop.

Separera degen i två bollar, platta något i tjocka skivformar, linda i plastfolie och koka i flera timmar innan du arbetar med den.

För snabb förberedelse: Sätt degen i frysen i 40-50 minuter innan du arbetar med den.

Gör tillräckligt med deg för 1 enda korskrecept.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 144
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 27 mg
Natrium 178 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)