Italiensk-stil köttbullar och köttfärs

Italienska polpette och polpettoni, köttbullar och köttbullar är på många sätt bondemat, en övertagning från en tidigare tid då kylningen inte var lika pålitlig som den är idag, och klädsel och kvarvarande kött måste snabbt utnyttjas innan de förstördes.

Dessa odds och ändar hakades upp i en fin köttfärs, blandad med bröd, kryddor och bundet med ägg och antingen stekt, bakat eller kokt i en buljong.

Att lägga till bröd eller brödsmulor hjälper inte bara dem att hålla ihop men det är också ett sparsamt sätt att sträcka köttet för att mata så många munnar som möjligt med en begränsad mängd.

Köttfärs och köttbullar har faktiskt ganska gamla rötter i Italien och bortom bollar och bröd av kryddat hökat kött uppträdde i Apicius, en samling romerska recept från 4: e eller 5: e e.Kr. och globalt sett förefaller en del köttbullar och / eller köttbullar i de flesta kök runt om i världen, från europeiska till asiatiska (flera olika Typerna förekommer i kinesiska köket och i traditionella vietnamesiska pho nudelsoppa) till Mellanöstern ( kofta , ofta gjord med marklamm).

KÖTTBULLAR

Köttbullar, i synnerhet, är sanna, ödmjuk hemlagning av den sort du sannolikt inte kommer att stöta på i någon annan än den mest mom-and-pop-typ trattorie i Italien som tillgodoser en lokal kundkrets. Du kan inte heller betjänas dem om du är inbjuden till någons hus om du inte anses vara familj.

Detta är säkert förvånande för många som anser "spaghetti och köttbullar", en häftklammer på italiensk-amerikanska restaurangmenyer, en av de mest typiska italienska rätterna av alla.

Men vad som kan överraska dessa människor ännu mer är det faktum att spaghetti och köttbullar i själva verket inte ens är en italiensk maträtt utan snarare italiensk-amerikansk.

"Spaghetti och köttbullar" existerar inte egentligen i Italien, åtminstone inte så som det gör i USA. I Puglia, Italiens häft i sydost, är mycket små köttbullar ( polpettine ) om druvstorleken ibland serveras med pasta och tomatsås. Och Pino Correnti, författare till All Things Sicilian , säger att köttbullar är en viktig del av en special-tillagda ragu- sås som tillverkats på Sicilien, men receptet är inte vanligt.

I allmänhet, i hela resten av Italien, i stället för att serveras på toppen av spagetti, serveras köttbullar i allmänhet i buljong eller soppa som en primo (första kursen) eller som en andra eller andra kursen med en sallad eller grönsakssnitt contorno ); Spenat och betor gröna är särskilt populära i Toscana.

KÖTTFÄRSLIMPA

Köttbullar, som köttbullar, är ofta ständigt hemmaffär av den ödmjuka sorten som man inte skulle tjäna till gästerna. Men mer eleganta och raffinerade versioner existerar, och du kommer ibland att stöta på den i en italiensk restaurang, speciellt en som specialiserar sig på traditionella rätter.

Båda är vanligtvis gjorda med en blandning av köttfärs - i allmänhet ungefär 50% nötkött, därefter 25% varje markgris och slipad kalvkött.

Även italienare använder ofta bröd - inte brödsmulor - som bindemedel / fyllmedel: Ta det gamla italienska brödet, trimma bort skorpan, dra brödet i flera minuter i mjölk och kläm ut det mesta.

Du vill inte att den dricker våt, bara väl fuktad. Blanda det blötta brödet i markköttet. Hur mycket? Jag brukar gå förbi, men mängden bröd är förmodligen en riklig kopp bröd per 1 pund nötkött. Brödet ska vara daggamle eftersom smulan är styvare och inte bara löses upp i mush när den är fuktad med mjölk.

Köttbullar i italiensk stil fylls ofta med hela hårdkokta ägg, eller inslagna i skivor skinka eller pancetta.

Italienska Meatball och Meatloaf Recept:

[Redigerad av Danette St. Onge]