Lär dig att göra bananbröd i en brödmaskin

Vad kan vara enklare än att göra bananbröd i en brödmaskin? Min favorit kök uppfinning under de senaste decennierna är bröd maskin, och det har gjort mitt liv mycket enklare. En brödmaskin hjälper inte bara till att göra mjukt utsökt bananbröd, det gör det möjligt att hålla sig helt fuktig genom processen. En brödmaskin, som en crockpot, producerar varm mat utan att värma upp köket. Dessutom bakar brödmaskiner i allmänhet bröd på två till fyra timmar, och två timmarsbröd är färdiga på en snabb cykel.

Allmänna brödmaskinsanvändning

Regelbundet bröd bakar på ca 3-1 / 2 till 4 timmar. Maskinen piper på 30 till 40 minuter efter att du har startat den. Brödbröd som tar 4 timmar är i allmänhet tyngre, som hela vetebröd .

Bananbrödhistoria

Bananbröd är en fuktig, söt kaka gjord av mosade bananer; Receptet uppstod på 1930-talet efter att bakpulver kom på marknaden. Det var inte länge innan bananbröd blev ett vanligt recept i amerikanska kokböcker. Ett bananbröd recept publicerades i Pillsbury's 1933 Balanced Recipes kokbok och i 1950-talet släpptes Chiquita Banans receptbok. Några mathistoriker säger bananbröd utvecklades under den stora depressionen av familjer som inte ville slösa bort överripta bananer. Andra matentusiaster tror att bananbröd har utvecklats i Amerika för att marknadsföra och sälja mjöl och bakpulverprodukter.

Nu har en amerikansk tradition, bananbröd till och med en egen dag. Bananbrödsdag är den 23 februari.

Vad du behöver

Hur man gör det

Se till att alla ingredienser är vid rumstemperatur. Mät ägg, smör, mjölk och bananer i brödpannan och lägg åt sidan. I en blandningsskål kombinera de återstående torra ingredienserna. Blanda väl och lägg till brödpannan. Använd snabbbrödsinställningen för din maskin.

Om du bestämmer dig för att du vill använda brödmaskinen regelbundet, håll dessa ingredienser till hands:

Här är några användbara tips för att göra bröd i brödmaskinen.

Vill du lära dig andra recept gjorda med bananer? Pröva dessa:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 303
Totalt fett 17 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 134 mg
Natrium 523 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)