Citron Raspberry Cheesecake Recept

Om du vill ta med dig en seriös wow-faktor till ditt efterrättstabell, se inte längre än detta citron hallonskocktårta. Med sina fantastiska kontrasterande texturer - mellan fyllningen och den krispiga basen - den skarpa tangen i citron, balanserad med sötnoserna av hallon är denna bakade ostekak så, så spännande och det blir snabbt en familjens favorit.

Ring om ändringarna på den här om du föredrar det; citron och hallon är de perfekta kombinationerna, men hur är det med något lite tropiskt, som lime och mango kanske?

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Blanda noga krackkrummorna med smält smör och socker. Tryck blandningen i botten av en 9-tums fjäderformspanna . Pressa med handflatan för att fastna på basen och baka sedan i 10 minuter i den förvärmda ugnen. När du har kokat, låt basen svalna helt.
  3. Placera alla såsingredienser i en liten kastrull, sätt till en mild kok, sänk sedan värmen och laga i 5 minuter.
  1. Tryck på hallon med en gaffelns baksida för att bryta upp frukten. Skjut såsen genom en fin sil för att skapa en jämn, tjock sås. Sätt till ena sidan.
  2. I en stor skål, slå ihop gräddeost, socker, citronsaft och skingra för att skapa en tjock, smidig smet.
  3. Häll hälften av grädden över kakan. Drizzle över hallonsås då mycket försiktigt, ladla över resterande grädde och försök att undvika störning av hallonsåsen för mycket.
  4. Placera kakan i mitten av den varma ugnen och baka i 50 minuter. Kakan blir en härlig guldbrun.
  5. När du har kokat ta ostkakan ur ugnen och låt den svalna helt. Vik ostkakan i papper eller placera den i en lufttät låda och kyl i 2 timmar (eller över natten om möjligt). Försök inte skära kakan före då, eftersom basen kommer att smula och toppningen kommer att falla ihop.
  6. När du är redo att servera, dränera med pulveriserat socker , några strängar citronskal för dekoration och lite extra hallonssås på sidan om du har kvar.

Obs: Ostekaket är bäst att ätas färskt och kommer att hålla i några dagar väl inslagna i papper eller i en lufttät låda i kylskåpet. Ta cheesecake tillbaka till rumstemperatur innan du äter, eftersom smakerna blir så mycket bättre för detta.