Lätt Slow Cooker Chicken och Asparges

Denna lätt långkokta kyckling med sparris gör en smakrik och tillfredsställande familjemål med varmkokt ris eller pasta. Lägg till en kastad sallad och kex eller crusty bröd om du skulle vilja.

Om du inte hittar kondenserad grädde av lök soppa, använd grädde med svamp, kräm kyckling eller grädde av selleri soppa. Använd färsk eller frusen asparges i detta recept. En läsare bytte kycklingsbuljong och grädde med löksoppa med en burk av broccoli och en burk med svampkrämer med mycket bra resultat.

Känn fria att anpassa receptet med ingredienserna du har till hands. Kycklinganbud kan användas i stället för kycklingbrösten, eller ersätta kycklingen med uppskuren kalkonbitar. En kombination av kyckling och skinka skulle vara utmärkt i denna maträtt. Känn dig fri att ersätta ungefär 1/2 pund av kycklingen med en kopp skivad kokt skinka.

Istället för asparges, lägg 1 1/2 till 2 koppar färska, lättångade broccolifloretter till maträtten, eller tillsätt ett 10 ounce paket med frusen (tinad) hackad broccoli. För extra färg och smak, lägg till några tärningar färska morötter eller små morötter och laga dem tillsammans med kycklingen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär kycklingbrösten i bitar och lägg dem i långsam spis.
  2. I en skål, kombinera kycklingbuljongen, kondenserad soppa, dragon och citron peppar krydda. Rör för att blanda. Häll blandningen över kycklingen,
  3. Täck och koka i ca 4 till 6 timmar på lågt. Kycklingen ska vara öm och grundligt kokad. Smak och tillsätt salt och peppar, efter behov.
  4. Skär sparrisen i 1-tums längd och lägg den till kycklingen.
  1. I en liten skål, kombinera majsstärkelsen och kallt vatten; rör om tills blandningen är jämn.
  2. Tillsätt majsstärkelsblandningen i potten och rör omedelbart.
  3. Vrid krukan högt och fortsätt tillagning i ca 10-15 minuter längre, eller tills sparrisen är öm och vätskorna har förtjockats.
  4. Servera varma med nudlar eller ris. Garnera med rostade mandlar eller brödsmulor eller parmesanost efter önskemål.

tips

Buttery rostade brödsmulor: Tår 2 skivor bröd i små bitar och lägg dem i en matberedare. Pulsa för att göra grova smulor. Kasta smulorna med en matsked smör (eller olivolja) och en nypa salt. Placera en stekpanna över medelvärme. Tillsätt brödsmulorna och koka tills de är guldbruna, rör om och kasta hela tiden.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 297
Totalt fett 15 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 228 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)