Thanksgiving Sesamfrö White Bread

Hembakat vitt bröd toppat med sesamfrön är en sådan god behandling oavsett vilken tid på året det är. Detta enkla recept är gjort speciellt för Thanksgiving eftersom det gör två brödbröd - tillräckligt för att servera en samling på cirka tio personer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda med vatten och jäst i medium skål. Tillsätt socker, smör och sal. Uppståndelse. Tillsätt 3 koppar brödmjöl och blanda väl. Lägg långsamt i kvarvarande mjöl, tillräckligt med mjöl för att göra en deg som följer skeden runt skålen. Vrid degen ut på lättmjölkad yta och knä i 8 minuter, tillsätt mer mjöl efter behov tills degen är mjuk och slät till beröring. Lägg degen i stor smurt skål. Vrid degen över i skålen så att toppen också är lätt smurt. Skydda med ren trasa och låt upp i varma, utdragsfria stället i 1 timme eller tills det fördubblats i storlek.
  1. Kasta ner degen . Vrid degen ut på lättmjölad bräda och knä i 8 minuter eller tills bubblorna är ur brödet. Dela degen i 2 lika delar. Formar varje halv i en brödbröd. Sätt bröd i smörjda 8 x 4-tums brödkorgar. Täck och låt upp i varm, utkastfri plats i 45 minuter eller tills fördubblats i storlek. Pensla bröd med äggvita och strö med sesamfrön.
  2. Skaka bröd på 375 grader F i 45 minuter eller tills brödet är guldbrunt. Ta bort bröd från ark och låt svalna på stället.

Brödbakningstips:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 30
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 427 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)