Kokos Curry Braised Chicken

Kokosmjölk och karrypulver gör den här ugnen braised kyckling saftig och öm, och den är full av smak. Jag använde hela kycklingben i denna maträtt, men kycklinglår eller en kombination av trummor och lår kan också användas. Känn fritt att justera cayennepeppar om du gillar mer eller mindre värme.

Servera kycklingen över gräddiga grits eller ris, eller servera med potatis och en grönsakssida.

Se även
Bakad Island Grillad Kyckling Ben Quarters

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm oljan i en stor holländsk ugn över medelvärme.
  2. Stänk kycklingbitarna lätt med lite salt och nybakad svartpeppar
  3. Lägg hälften av kycklingbitarna i den nederländska ugnen och koka i ca 5 till 6 minuter på vardera sidan tills de är guldbruna. Ta bort kycklingen på en tallrik och upprepa med den återstående kycklingen. Ta bort kycklingen till plattan.
  4. Tillsätt löken till den nederländska ugnen; koka, omrör, tills lätt brunad. Tillsätt vitlök och ingefära och laga, rör om i 2 minuter. Rör i currypulver, kummin, cayennepeppar och kvarvarande koshersalt. Koka, rör om i 1 minut.
  1. Värm ugnen till 300 ° F.
  2. Rör i tomaterna och kokosmjölken. Koka upp och tillsätt kycklingbitarna.
  3. Om din nederländska ugn eller matlagningspot inte är ugnsäker, överför kycklingblandningen till en ugnssäker bakfat eller kruka.
  4. Sätt grytan i ugnen och koka, avtäckt, i ca 1 1/2 till 2 timmar tills kycklingen är mycket öm. Kycklingen bör registrera minst 165 ° F på en mattermometer som sätts in i den tjockaste delen av kycklingen, utan att röra benet.
  5. Skumma fettet från saften, om så önskas. Rör i koriander, om du använder, och servera med kyckling och ris eller krämig kokta grits .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1072
Totalt fett 68 g
Mättat fett 27 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 285 mg
Natrium 482 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 5 g
Protein 94 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)