Lätt, Njut av Italiensk Gnocchi

Detta chockerande enkla italienska potatisgnocchi-receptet använder en överraskande genväg (instant potato flakes) för att undvika problemen med att få potatis-till-mjölkförhållandet korrekt.

Om det är för lite mjöl, kan gnocchi sönderfalla helt i grytan under matlagningen, vilket ger dig inget annat än stärkelsevatten. Om det finns för mycket mjöl kan de å andra sidan bli för täta och hårda. Men inte med detta recept! Dubbel, trippel eller fyrdubbla den med bra resultat.

Gnocchi fungerar mycket bra med släta, krämiga såser, som pesto , en enkel valnötsås , en krämig tomatsås eller en fyrostsås .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera vattnet, slagen ägg, smör och vitlökspulver i en matberedare och blanda i låg hastighet tills de kombineras.
  2. Blanda i potatisflingor, mjöl, persilja och salt i en stor mixskål.
  3. Tillsätt potatisflingmjölblandningen till matprocessorn och blanda vid låg hastighet tills en deg bildas.
  4. Mjöl dina händer och arbetsyta och försiktigt ät degen och rulla ut den platta. Klipp degen i remsor och rulla remsorna i rep. Klipp repen i bitar i bitar och rulla varje bit på en gnocchi-bräda eller längs gaffelns tänder för att skapa ett räfflat mönster.
  1. Koka i saltat vatten i ca 1 till 3 minuter (när de flyter till ytan är de redo). Töm med en slitsad sked, snarare än en colander, eftersom de är lite känsliga. Kasta försiktigt i såsen som du väljer.

variationer

Du kan leka med degen genom att tillsätta riven Parmigiano-Reggiano-ost, malet soltorkade tomater, spenat eller vad som helst som du vill ha.

Mer om Gnocchi

Gnocchi är någonstans mellan en dumpling och en pastaform. Det finns många olika typer av gnocchi i Italien, men den mest kända runt om i världen är den lilla, runda, något snygga knuffningen gjord med en blandning av potatis och vetemjöl, ofta randig med åsar. (Denna typ av gnocchi dateras till omkring 1860, enligt Oxford Companion to Food .)

Industriellt gjorda förpackade gnocchi (speciellt den typ som inte kyls) är ofta ganska täta, klibbiga och klibbiga, med liten potatismak, men färska, handgjorda gnocchi är helt olika: lätta, delikata och kudde, med en mycket mer subtil och autentisk smak .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 371
Totalt fett 11 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 109 mg
Natrium 1,344 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 7 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)