Citron laxpasta

Detta fantastiska recept på citron laxpasta är så hälsosamt och gott. Servera den över bakad rispilaf . Detta lätta receptet lagar mat i en spishäll på spisen.

När du lagar mat med färska laxfiléer , se till att alla knivbenen är borttagna. Dessa mycket små och smala ben kan undkomma fileteringsprocessen. Kör fingrarna över filéerna och du kommer att känna benen. Dra ut dem med en pincett och kasta bort dem.

Kombinationen av gräddfil med citron, lax och grönsaker som purjolök och röd paprika är väldigt fräsch och fjäderliknande. Servera med en fruktsallad (det finns gott om grönsaker i detta recept!) Och lite lökskon eller enkla middagsrullar. Till efterrätt skulle en glasspai eller tartlets vara bara saken.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Ta en stor kruka med vatten till en koka; Lägg till Salt.

2. Kombinera gräddfilen, halv och halva, citronskal och dillgräs och blanda väl; avsätta.

3. Koka pastan enligt förpackningsanvisningar i kokande vatten tills al dente; dränera, reservera 1/2 kopp pasta matlagningsvätska.

4. Under tiden, i en stor stekpanna, värm olivoljan över medelvärme och tillsätt lax.

5. Koka och rör mycket försiktigt över medelhög värme tills laxens färg tänds, ca 4 minuter.

6. Ta bort laxen från stekpannan och lägg åt sidan på en tallrik.

7. Tillsätt purjolåd till stekpanna och sauté i 1 minut. Tillsätt paprika och ärtor i stekpannan och laga koka i 3 minuter längre, omrör hela tiden.

8. Minska värmen till medelstora och tillsätt tillagad och dränerad pasta, lax, gräddfil / citronblandning och citronsaft till stekpannan. Rör försiktigt till kappa och värm igenom, tillsätt reserverat pastaprov om det behövs för att skapa en slät sås. Servera omedelbart.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 655
Totalt fett 27 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 92 mg
Natrium 133 mg
kolhydrater 70 g
Kostfiber 6 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)