Enkel söt bakverk Recept

Baskakorbröd är det enklaste bakverket att göra, det är ett mångsidigt bakverk som passar för söta eller salta rätter. Ibland behövs en söt kortkorsbröd, särskilt för desserter och söta pajer eftersom det ger extra smak och djup. Ett rikt shortcrust bakverk recept motsvarar grundläggande shortcrust men har ett ägg och socker tillsatt till det. Detta bakverk är också känt som pate sucree.

Även om det först kan tyckas lite klibbigt, är rika shortcrust bakverk lite enklare att hantera än grundläggande bakverk. Men som med något bakverk recept är vila nyckeln till framgång som en gång vilade i kylskåp, bakverket kommer att hålla sin form under kokning.

Vad du behöver

Hur man gör det

Denna mängd gör 300g (10oz) bakverk.

Placera mjöl, smör och socker i en stor ren skål.

Gnid smöret i mjölet med fingertopparna tills blandningen liknar fina brödsmulor och arbetar så snabbt som möjligt för att förhindra att degen blir varm.

Tillsätt ägget i blandningen och använd en kall knivrör tills degen binder samman, tillsätt mjölk, en tesked åt gången om blandningen är för torr.

Vik degen i Clingfilm och kyla i minst 15 minuter, upp till 30 minuter. Detta hjälper pastryn att vila. Du kan också rulla bakverket och sedan vila det i kylskåpet. Det är upp till dig.

Degen kan också göras i en matprocessor genom att blanda mjöl, smör och salt i processorns skål, bara blanda det försiktigt med en pulsinställning. När blandningen liknar brödsmulor, tillsätt vattnet, långsamt, genom tratten tills degen kommer ihop i en boll. Wrap in Saran wrap / Clingfilm och chill som ovan.

Använd bakverk i dina favoritrecept. Det kommer normalt att kokas runt Fan / 170C / 325F / Gas 3

Här är några recept där du kan använda sött bakverk.

Sött bakverk används i någon (du gissade det) söt tårta receptet. Plain shortcrust är bra, och det fungerar självklart väldigt bra. Ägget och sockrets tillsats gör dock ett mer väsentligt fall med bara en lätt söthet åt den. Det dominerar inte smaken av den färdiga maträtten.

Tips: Använd lika stora mängder allmjölk och kakmjöl för en lättare bakverk.
Fler tips för framgångsrik shortcrust bakverk


Hur mycket bakverk behöver du - använd min bakverkskalkylator

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 239
Totalt fett 16 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 57 mg
Natrium 411 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)