Lågkalori Kokos Couscous

Även om couscous ser ut som en typ av ris, är det faktiskt en pasta - små små bollar av semolina pasta. Couscous har sitt ursprung i Nordafrika och är en stapel på marockanska och tunisiska bord, liksom andra omgivande länder och delar av Mellanöstern.

Traditionellt framställs couscous genom att ånga, men vad vi hittar på våra lokala marknader är i huvudsak omedelbar couscous. Matlagningsmetoden är väldigt enkel - efter att vätskan har kokt, lägg till couscousen, täck och ta bort från värmen. Låt sitta i fem minuter, och där har du det - basen för en mängd läckra rätter. På grund av detta gör den en underbar och snabb sidrätter och kan kombineras med ett brett utbud av grönsaker, frukter eller nötter, samt toppat med kött, kyckling eller skaldjur för en ständig enrättmat.

Det här receptet är väldigt enkelt, med lätt kokosmjölk som en del av matlagningsvätskan (för att spara fett och kalorier) och en liten spridning av grönlök för att ge den färgen och lite skärpa för att motverka den söta kokosnötsmaken.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll kokosmjölken, vatten och salt i en medelstor kastrull. Koka upp blandningen över medelhög värme.
  2. Häll couscousen i kokosmjölksblandningen, ta bort från värmen, täck krukan med ett lock och låt det sitta i 5 minuter.
  3. Tillsätt den hackade gröna löken på couscousen och ludd med en gaffel.
  4. Servera som sidovägg eller topp med grönsaker, kött eller fisk till en komplett huvudrätt.

Serverar 5

Per servering kalorier 130

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 229
Totalt fett 12 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 130 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)