Stekt vitlökpotatis

Dessa stekta vitlökpotatis gör en god maträtt för att servera med biffar, grillad kyckling och fisk. Den unika saken om dessa vitlökpotatis är att hela, oskalad vitlök kokas med potatis och sedan skalas, krossas och läggs tillbaka till potatisen. En liten mängd citronsaft tillsammans med persilja och lök rundar detta recept ut efter smak och konsistens. De är också mångsidiga, med många möjligheter till variationer.

Potatis och vitlök är en perfekt kombination, och denna maträtt är lätt att förbereda. Dessa stekt potatis gör en utmärkt frukost-, lunch- eller middagsdisk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj potatis i kallt vatten; dränera och klappa torrt.
  2. Värm olivolja i en stor non-stick kissa över medium värme. Lägg till potatis (bör vara i ett enda lager). Koka, vänd regelbundet, i ca 10 minuter, eller tills potatisen är brunad på alla sidor.
  3. Tillsätt vitlök; täck och minska värmen till låga. Koka, rör om ibland, i 15 till 20 minuter, eller tills potatis är ömma.
  4. Ta bort vitlök; skalla av skinn. Krossa vitlöket i en liten skål och lägg sedan tillbaka den till potatisen. Rör i citronsaft. Lägg till grönlök; koka ytterligare en minut eller två tills den är uppvärmd genom.
  1. Strö med persilja och krydda till smak.

Tips och variationer