Låg kalori spinat Lasagne Recept

Du skulle inte tro att lasagne kan vara en mager och läcker maträtt tills du har provat detta kalorierat spenatlasagne recept. Du kan se från ingredienslistan att det inte ens tar en hel del ingredienser för att kompensera denna smaskiga maträtt. Och ingredienserna som ingår är relativt mager. Istället för fet korv och nötkött är huvuddelen av denna lasagnepåfyllning delskummig mozzarella, mager kockost och spenat som ger lasagnen fin textur och färg. Det finns inte för många kalorier som kommer från dessa ingredienser!

En annan bra sak om hans spenatlasagne är att detta lasagnerecept är så enkelt att kasta ihop ungefär en timme och femton minuter före middagen. Ja, det är bara lite över en timme före middagen, och majoriteten av den tiden är lasagnakokan, som frigör dig för att göra andra saker.

Och det finns inget behov av att förbereda nudlarna. Du lägger till vatten i disken när du har lagat lasagne tillsammans, med obehandlade torra nudlar. Då kommer vattnet att laga nudlarna under bakningstid vilket resulterar i perfekt al dente nudlar när det är klart. En mindre kruka att tvätta när den är färdig är verkligen värt det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 ° F.
  2. Till att börja med förbereda osten och spenatfyllningen för lasagnen.
  3. I en stor skål kombinerar du ost, parmesanost, spenat, 3/4 kopp av den strimlade mozzarella, peppar, oregano och salt. Använd en stor sked för att försiktigt blanda blandningen tills den är väl kombinerad.
  4. Spruta sedan en 9x13-tums pan med matlagningsspray.
  5. Placera 3 av de okokta nudlarna i botten av pannan. Toppa med hälften av stallostblandningen och använd en stor sked eller en spatel för att försiktigt sprida ostblandningen över nudlarna och försöka täcka alla nudlar.
  1. Därefter sprida över ost och spenatblandningen 2/3 kopp marinara sås och lägg sedan på lagret av marinara sås med 1/4 kopp av den strimlade mozzarellaen. Upprepa lagren två gånger. Avsluta med de tre sista nudlarna, toppade med 2/3 kopp sås och 1/4 kopp mozzarellaost.
  2. Nu när lasagnen är monterad häll 1 kopp vatten runt kanterna på pannan försiktigt och långsamt, så att vattnet kan fylla i luckorna långsamt så att det inte överflödar. Täck pannan tätt med tennfolie.
  3. Placera den täckta lasagnen i den förvärmda ugnen och baka i 1 timme. När lasagnen är färdiglagad, ta av den från ugnen och löst upp av skålen medan lasagnen svalnar. Låt lasagnen stå i 10 minuter före servering så att lasagne blir mycket lättare att skära.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 418
Totalt fett 14 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 34 mg
Natrium 1 483 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 3 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)