The Best Juice Recept för Vitamin C

Vad är så speciellt om C-vitamin

C-vitamin är en otroligt kraftfull antioxidant som avlägsnar fria radikaler och minskar oxidativ stress - nyckelfaktorer för att förebygga sjukdom och fördröja åldringsprocessen.

C-vitamin stärker också vårt immunsystem genom att kämpa varje dag stress. De som är känsliga för stress, som rökare, de överviktiga och de som har kroniska sjukdomar och sjukdomar, är särskilt låga i C-vitamin och behöver mer än den rekommenderade dagliga mängden för att minska konsekvenserna av dessa problem på sina kroppar.

I en studie som publicerades i American Journal of Clinical Nutrition var de som konsumerade högre mängder C-vitamin mindre benägna att drabbas av stroke.

C-vitamin reducerar också sådana komplikationer som lunginflammation och andra lunginfektioner. Medan det inte kan bekämpa förkylningen har det visat sig att minska symtomen och förkorta längden på många andra sjukdomar och infektioner.

En mycket viktig effekt av förhöjt C-vitamin i blodsystemet är dess inverkan på åldrande. C-vitamin är ansvarig för hälsosamt kollagen och vävnad både inom och utanför våra kroppar. C-vitamin kan också spela en roll vid sänkning av högt blodtryck och därmed stödja ett hälsosamt kardiovaskulärt system.

Dessutom hjälper C-vitamin till att utvidga blodkärlen, vilket hjälper till att flytta blod effektivt genom kroppen och minska risken för sådana komplikationer som högt kolesterol, angina pectoris, ateroskleros och hjärtsvikt. C-vitamin hjälper också till att minska risken för grå starr genom att öka blodflödet i ögonen.

Frukt och grönsaker högst i vitamin C

Överraskande är citrusfrukter, men höga i C-vitamin, inte de första produkterna som slog toppen av listan över frukter och grönsaker med de största mängderna av C-vitamin!

Tänk papaya! Det ger en mängd vitamin C och många andra vitaminer, mineraler och fytonäringsämnen. Också högt på listan är spenat, liksom cantaloup, kiwi, bröstspiror, kale, blomkål och grapefrukt. Tänk också på äpplen, paprikor, persilja, broccoli, jordgubbar, blåbär, rutabaga och sötpotatis!

Vad du behöver

Hur man gör det

Skölj alla dessa livsmedel innan du använder. Klipp till den storlek som rekommenderas för din saftmaskin. Juice och drick det här läckra sammansättningen omedelbart för bästa näringsmässiga fördelar!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 274
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 20 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 20 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)