Vegan Blueberry Tart

Denna vegansk tart är så lätt att göra. Eftersom det fungerar med frusna blåbär, är det en perfekt, söt finish för måltider och fester året runt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F. Låt en 9 "tårta eller pajplatta med Mejerifri PieDough eller Almond Tart Deough. Koka degen i kylskåpet i 30 minuter.
  2. Med en gaffel sticks ytan på skorpan (för att förhindra att luftbubblor bildas under bakning). Bakt i 10-15 minuter, eller tills det är guldbrunt. Kyl helt innan du fyller.
  3. Gör påfyllningen. I en blandare, kombinera silken tofu, socker, citron och salt och bearbeta tills slät. Häll i den beredda pajskorsen eller tårskalan och kyla i 2 timmar eller tills den är inställd.
  1. Under tiden gör blåbär toppning. Kombinera blåbär och socker i en medelstor kastrull, omrör till kappa.
  2. I en annan kopp, kombinera citronsaft, majsstärkelse och salt, blanda för att lösa majsstärkelsen. Häll citron-majsstärkelsblandningen över blåbären och koka över medium värme, rör om ofta tills blandningen är konsistensen av en tjock sirap, ca 5-8 minuter.
  3. Låt blandningen svalna. Sprid över tofu Custard fyllning och returnera tårtan till kylskåpet för att kyla i 1-2 timmar mer, eller tills det är inställt. Servera kallt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 280
Totalt fett 10 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 79 mg
kolhydrater 45 g
Kostfiber 4 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)