Kryddig kryddat bakad pommes frites

Dessa bakade pommes frites är super lätt att fixa och baka med en liten mängd olivolja eller canola. En kryddig Cajun-stil krydda eller din favorit blandning av kryddat salt lägger kryddig smak till pommes frites. Dessa pommes frites är ett lätt och lätt alternativ till friterad, och de smakar lika bra.

Baka ugnen "pommes frites" tills de är mjuka och skarpa på utsidan. Fries kallar Creole eller Cajun krydda , men vanligt salt eller havssalt och lite nybakad svartpeppar är också bra. Om din Cajun eller Creole krydda är saltfri, stänk friesna med salt.

Om du skär din potatis i stora pommes frites, tillåta mer baktid. Stärkelsepotatis - russetter eller bakat potatis - är de bästa potatis som ska användas för pommes frites.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 450 F
  2. Rikta en stor rimmad bakplåt med folie.
  3. Skala potatisarna, om så önskas, och skär sedan potatisarna i längdriktning i tunna skivor (mellan 1/4 tum och 1/2 tum tjock). Skiv skivorna i 1/4 tum till 1/2-tums remsor. Om de är mycket långa, skära längderna i hälften.
  4. Driva en liten mängd olivolja över botten av det tillagade bakplåten. Sprid oljan runt för att täcka folien.
  1. Torka potatisremsorna och släng dem i en skål med 3 matskedar olivolja. Korsa potatisremsor med smaksättning, belägg noggrant. Sprid potatisremsor i ett enda lager i den färdiga bakpannan.
  2. Baka i ca 10 minuter. Rör om och vänd potatisen och fortsätt att baka i 8 till 10 minuter längre. Vänd igen och baka i ca 10 minuter längre, eller tills pommes frites är mjuka och jämnt bruna.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 159
Totalt fett 10 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 881 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)