Classic Metropolitan Cocktail

Metropolitan låter och ser ut som en klassisk cocktail, en så gammal som Manhattan eller Martinez , och det kallas ofta Brandy Manhattan eller Harvard, även om de tenderar att hoppa över sirapen.

Ett storstadsrecept visas i 1935 The Old Waldorf-Astoria Bar Book , men det kräver 2/3 Manhattan bitter (föråldrad, möjligen lik Amer Picon ) och 1/3 vermouth. Medan det låter som en intressant mix, har det vanligare märket receptet noterats med år 1900.

Det finns andra cocktails som har tagit namnet "Metropolitan." Eventuellt är den mest populära en av Absolut Kurant Vodka, Tranbär och Limejuice, och (ibland) Trippel sek. Det liknar en Cosmopolitan och skapades under 1990-talet i New York City.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailskakare med isbitar.
  2. Skaka väl.
  3. Stam i ett kylt cocktailglas.

Hur stark är Metropolitan?

Drycker som Metropolitan kan vara mycket starka. Vi ser detta på det enda alkoholfria Manhattan, som kan överstiga 30% ABV. Även om vi lägger till en liten mängd enkel sirap på receptet, hjälper det inte mycket.

Den genomsnittliga metropolen har fortfarande en alkoholhalt på cirka 29% ABV (78 bevis).

Denna styrka är just därför att drycker som detta bara är 3 ounce portioner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 182
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)