Rostade nya potatis med timjan och vitlök

Dessa rostade nya potatisar är fantastiska med färskt grävda små nya potatisar, men de kan också avnjutas med små vita eller röda skinnpotatis.

Enligt min mening är den mest smakrika sorten av ny potatis skomakaren. Cobbler potatis är runt och ungefär storleken på en golfboll, och skinnen kan lätt gnidas bort. Smaken är oförglömlig. Tänk dig lycklig om du bor nära en gård eller i ett område där de är odlade! Om du regelbundet planterar potatis i din trädgård, försök att få lite skomaksläpppotatis.

Jag rostade potatisarna med lite olivolja, vitlök och lite torkat lövtid. Istället för timjan, använd rosmarin eller gräslök om du föredrar, eller helt enkelt kasta dem med färskhackad persilja.

Detta är ett lätt recept att förbereda, och dessa potatisar är bra med en grillat, hamburgare, stekt kyckling , eller bara om huvudrätt kött, fisk eller fjäderfä.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 450 F.
  2. Skruva de nya potatisarna och skära dem i halv eller fjärdedel av dem, beroende på storlek.
  3. Kasta de nya potatisarna i en stor skål med oljan, vitlök, timjan, salt och peppar.
  4. Överför potatis till en bakpanna och ordna i ett enda lager. Rosta de nya potatisarna i 40 till 45 minuter, eller tills potatisen är öm och brunad.

Du kanske också gillar

Rostad potatis med bacon

Rostad potatis och korv middag

Easy Herb rostad potatis

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 211
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 5 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)