Kanel Streusel Crumb Topping Recept

Den här streusel topping (eller crumb topping, som det kallas ibland) kommer verkligen att spruce upp dina hemlagade muffins, pajer , kaffekakor och snabbbröd. Det tar bara några sekunder att blanda i en matberedare, eller du kan bara blanda den i en skål med en gaffel. Stänk sedan det över dina muffins eller paj strax före bakning för en traditionell, krispig, smula toppning.

Receptet nedan är tillräckligt streusel toppning för en enda sats muffins , och för att göra tillräckligt för att toppa en 9-tums paj, skulle du bara dubbla receptet.

Du kan också blanda i några havre, eller några finhackade nötter (valnötter, pekannötter, hasselnötter) eller du kan till och med smula upp några kakor (vilken smak du gillar-choklad, vanilj, gingersnap, amaretto, du heter den) och lägg till dem . Så länge du kombinerar dem i samma förhållande och smoosh allt tillsammans med smör och brunt socker, kommer det att fungera.

Tala om vilka, undrade du varför varför recept alltid kräver en viss mängd "packat" brunt socker? Det har att göra med hur klibbiga granuler bildar luftfickor i sockret. Förpackning hjälper till att eliminera luften så att du får en riktig mätning , och det är absurt felaktigt. För detta recept, istället för packning, använd 50 gram brunt socker, vilket motsvarar 1/4 kopp packat brunt socker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser i en matberedare och pulsa tills det är smuligt. Alternativt kan du blanda ingredienserna i en skål med en gaffel. Använd inte fingrarna, eftersom värmen på dina fingrar kommer att mjukna smöret och göra att smultexturen blir alltför mjölkad.
  2. Stänk toppningen över muffins, pajer eller kaffekaka omedelbart före bakning.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 85
Totalt fett 5 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 119 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)