Classic Sugar Cookies: Enkel och Läcker

Dessa sockerkakor är lätta och känsliga och de är perfekta för att dekorera med kunglig glasyr . För detta recept rullar du ut degen och skär ut kakorna med dina favorit kakskärare.

Saken med rullade kakor är att ju fler gånger du rullar ut degen desto hårdare kommer kakorna att visa sig. Detta beror på att degen utvecklar gluten i mjölet och gör dem hårdare.

Och när du skär ut kakor med kakeskärare kommer du att sluta med en viss mängd skrapar, beroende på vilken form dina kutter är. Du kan samla dessa skrapor och rerollera dem, men de här kakorna blir hårdare. Och då har du skavorna från dem.

Du kan rulla ut degen och använda en pizza cutter för att skära den i rutor eller rektanglar så att det inte finns några skrapor. Eller du kan forma degen till lite 1-oz. bollar av deg för vanliga kakor.

Men annat än vad ska du göra? Det är sockerkakor. Du kommer att vilja att de ska vara i olika former. Allt jag kan rekommendera är att du planerar hur du skär dem så att du har så få skrap som möjligt. Klipp så nära deg som möjligt.

Och du kan reroll skrotorna och skivorna av skivorna, ad infinitum, men var medveten om att kakor som är gjorda av skrotens skrot kommer att vara svåra.

En annan sak om att rulla ut degen är att du vill kyla det noggrant först för att göra det mindre klibbigt och medan det är bra att damma din arbetsyta med mjöl för att rulla, använd inte mer mjöl än vad du behöver. För mycket mjöl kommer också att göra att kakorna kommer ut för hårt. Använd bara nog så att degen inte klibbar. Eller använd det här geniala tricket: Damma ytan med socker i stället för mjöl .

Receptet kräver att du tvättar kakans toppar med mjölk och stänker sedan med socker. Du kan hoppa över mjölktvätten och sockerkrynsten om du ska smaka på kakorna.

Varianter på receptet

Slutligen gillar jag att använda kakemjöl för sockerkakor, eftersom det gör kakorna mer känsliga, men du kan ersätta konditorivaror eller allmjölk . Oavsett vad du väljer, se till att du använder 400 gram. Det betyder att du behöver en digital skala som kan ställas in på gram. (Läs mer om vägning av mjöl för bakning och varför det är bättre än att mäta koppar.)

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Låt alla ingredienser komma till rumstemperatur innan du börjar. Förvärm ugnen till 375 ° F.
  2. Använd paddlefästet på en stativblandare, smörj smöret, sockret och saltet med låg hastighet. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj och blanda tills blandat.
  3. Sifta mjöl och bakpulver tillsammans i en separat skål. Tillsätt de torra ingredienserna till våta ingredienser och blanda bara tills de är kombinerade.
  4. Använd handens häl för att försiktigt platta degen i en tjock runda. Bara överwork det inte. Vik i plast och kyla i kylskåpet i minst 30 minuter.
  1. Vik upp den kylda degen, överför den till en lättmjölkad (eller pulveriserad) arbetsbänk eller slaktblock och använd en rullpinne för att rulla degen ganska platt: ungefär en åttonde tum tjock.
  2. Klipp ut kakorna och lägg dem på ett ogreppat bakplåt. Kom ihåg, klipp dem så nära varandra som möjligt.
  3. Torka kakans toppar med mjölk med en pastellborste och stänk topparna med socker. (Om du inte glasar kakorna). Baka 8-10 minuter eller tills kakans kanter och bottnar knappt börjar bli gyllenebruna.
  4. När kakorna är svala nog att hantera men fortfarande varma, ta bort dem från pannan och kyla dem på ett trådställ. Låt dem svalna helt om du ska glasera dem.